Muzeul Județean de Etnografie, în era digitală. Piese de tezaur 3D și tur virtual al comandamentului castrului roman

 

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș promite vizitatorilor o experiență unică, prin accesarea de pe telefonul mobil a paginii muzeul-caransebes.ro.

 

Cu o finanțare de la Consiliul Județean Caraș-Severin în valoare de 150.000 de lei, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș a implementat un proiect de realitate augmentată – un muzeu virtual care le oferă vizitatorilor oportunitatea rară de a explora colecții extraordinare prin modele 3D de înaltă fidelitate, disponibile exclusiv online.

 

„Aproape 100 de piese de tezaur, descoperite în urma săpăturilor de la Biserica Medievală, au fost scanate 3D și pot fi astfel văzute într-un format interactiv și detaliat. De asemenea, tot virtual, poate fi admirată și clădirea arhitecturală Principia din cadrul Sitului Arheologic Tibiscum Jupa, prima de acest gen, din țară, reconstruită în cadrul unui program virtual, precum și colecția de bijuterii din patrimoniul instituției”, informează Consiliul Județean.

 

 

Modelele digitale sunt accesibile prin accesarea de pe telefonul mobil a paginii https://www.muzeul-caransebes.ro, urmată de scanarea unui cod QR, după ce în prealabil se efectuează o plată de cinci lei care oferă acces complet la colecțiile 3D, pentru o durată de trei ore.

 

„Această experiență digitală este o ocazie rară de a vedea piese de muzeu într-un format interactiv și detaliat. Veți explora în propriul ritm, fără constrângeri de timp sau spațiu, iar contribuția dumneavoastră va ajuta la conservarea și promovarea patrimoniului cultural al Caransebeșului”, spun reprezentanții Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available