CSM Reșița, lider la finalul turului de campionat. Călin Cheregi: „Este un loc meritat”

 

În ultima etapă a turului sezonului regular din Liga 3 la fotbal, CSM Reșița a remizat în deplasarea de la CS Crișul Chișineu Criș, 0-0, și se menține pe primul loc în clasament.

 

Reșițenii au întâlnit o echipă care în ultimele cinci etape înregistrase patru remize și o victorie. Iar seria invincibilității formației din Chișineu Criș avea să continue și după confruntarea de ieri cu liderul clasamentului. S-a întâmplat exact ce și-au dorit tehnicienii arădeni, dacă e să ținem cont de declarația de după meci a antrenorului secund Remus Lung, cel care i-a ținut locul pe bancă „principalului” Dan Stupar, suspendat după un cartonaș roșu primit în etapa precedentă: „Prioritar la fiecare meci e să nu luăm gol. De aici plecăm și e bine că am rezistat în fața echipei de pe primul loc, o echipă cu rezultate foarte bune, cu jucători valoroși pentru acest nivel”. 

 

Potrivit antrenorului gazdelor, citat de sportarad.ro, „a fost un meci de uzură, foarte echilibrat și cred că rezultatul de egalitate este – pe undeva – echitabil, chiar dacă pe parcursul jocului am avut ocaziile mai clare. Dacă am fi marcat, cred că am fi câștigat acest meci, trebuia să fim și mai îndrăzneți. A fost greu, dar cred că am închis destul de bine spațiile, echipa adversă nu știu dacă și-a creat ocazii de gol, personal nu-mi amintesc decât câteva șuturi de la distanță”. 

 

De partea cealaltă, antrenorul principal al rosso-nerilor, Călin Cheregi, a ținut să sublinieze că terenul greu a dezavantajat echipa preocupată mai mult de faza de construcție: „Îmi doream victoria, cum îmi doresc mereu victorii, dar astăzi am obținut doar un punct. Este un punct muncit, am întâlnit un adversar ambițios, bine organizat, știam acest lucru. Nu pot să zic că sunt mulțumit de scor, dar este un punct care în ierarhia finală în mod sigur va conta. Ocazii au fost foarte puține, a fost un joc tacticizat de ambele părți, nu ne-a ajutat nici terenul. Nu o să dau acum vina pe teren, dar el nu-a avantajat pe faza de construcție. În a doua repriză am schimbat puțin sistemul, am trecut la doi atacanți, dar jocul a fost închis, tacticizat”.

 

Antrenorul reșițenilor a mizat ieri pe: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Szijj (46, Fota) – Velcotă, Breșneni (77, Chera) – R. Petre (46, Aboubacar), Drăghiceanu (77, Popescu), Al. Negru (85, Mihaly) – Avramovici.

 

CSM Reșița încheie turul sezonului regular pe primul loc, cu 20 de puncte, urmată de CSC Ghiroda și Giarmata Vii – 18, Șoimii Lipova – 16, Pobeda Star Bisnov – 15, Progresul Pecica – 14, Crișul Chișineu Criș și Phoenix Buziaș – 11, ACB Ineu – 8, Gloria Lunca Teuz Cermei – 6, Avântul Periam – 5. Pentru singura echipă cărășeană din această serie a 8-a, „a fost un tur bun – spune Călin Cheregi – dacă ne amintim cum am pornit la drum, cu obiectivul de a reconstrui, de a da tinerilor posibilitatea de a juca. Una peste alta, suntem pe primul loc, un loc ce ne face o deosebită plăcere, ne onorează. Știm că ne așteaptă încă multe meciuri grele, dar este un loc meritat și eu mă bucur când aud peste tot că echipa noastră este echipa care joacă fotbal. Noi în continuare vom antrena tot același principiu, acela de a juca fotbal, indiferent de adversar și de suprafață terenului”.

 

Peste o săptămână, în 29 octombrie, CSM Reșița va juca la Phoenix Buziaș, echipă pe care a învins-o în prima etapă de campionat cu 3-1.

 

UPDATE – 25 octombrie, ora 11.45

 

Conducerea CSM Reșița anunță că meciul cu Phoenix Buziaș este programat vineri, 28 octombrie, ora 15.00.

 

Sursă foto: sportarad.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite