UPDATE. CSM Reșița, meciuri decisive pentru revenirea în Liga 2. Dan Alexa: „Trebuie să arătăm bine şi să ne atingem obiectivul”

 

CSM Reșița va disputa astăzi, de la ora 18, la Ghiroda, prima manșă din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 la fotbal. Returul va avea loc sâmbătă, 28 mai, pe Stadionul „Mircea Chivu”.

 

100 de echipe au luat startul în prima ediție a Ligii 3 ce se încheie cu meciuri de baraj pentru promovare. Dintre cele 20 de formații rămase în cursă, vor ajunge în Liga 2 doar cinci. Este cel mai dur sistem de promovare din întreaga istorie a ligii terțe, dovadă fiind chiar situația în care se află acum clubul din Valea Domanului. CSM Reșița a câștigat la pas seria, adunând 73 de puncte (față de 53 locul secund), înscriind 87 de goluri și primind doar 12 în 27 de meciuri, are astfel cea mai bună linie de clasament dintre toate cele 100 de echipe din ligă, dar, cu toate acestea, încă nu și-a atins obiectivul final: promovarea.

 

În acest moment, ce s-a întâmplat până acum în campionat contează mai puțin. Contează doar că echipa este în formă, că antrenorul Dan Alexa a reușit să-și țină în priză elevii și că relațiile de joc au funcționat chiar și în ultimele etape, atunci când titularii de drept au fost menajați prin rotație. După 5-1 cu Pandurii Tg. Jiu și 4-0 cu CSM Deva, s-a ajuns ca în partida de la Lupac (3-0, Voința fiind astfel singura echipă din play-off care a pierdut toate cele cinci partide cu CSMR-ul) să fie menajați șapte jucători, unii intrând pe parcurs de pe banca de rezerve – „era important să nu ieșim accidentați şi să ne păstrăm și ritmul”, explica Alexa.

 

„Mă bucur că am rămas neînvinși în acest sezon, tot ce s-a făcut anul acesta trebuie să ne dea încredere pentru meciurile de baraj. Practic, în aceste meciuri se joacă tot ceea ce am realizat un an de zile”, declară antrenorul echipei reșițene înaintea primei duble de baraj. Adversar: CSC Ghiroda și Giarmata Vii, formație care a fost mult timp lider în Seria 8, dar în final a terminat pe poziția secundă (46 puncte), după CSC Dumbrăvița (47). „În partida cu Ghiroda, spune Dan Alexa, șansele sunt 50/50, întâlnim o echipă care are în componenţă jucători din fotbalul timișorean, care au avut un cuvânt de spus. Meciurile de baraj sunt speciale, trebuie să arătăm bine şi să ne atingem obiectivul”.

 

La Ghiroda, Metalul joacă acasă!

 

Meciul de azi, de la Ghiroda, se va juca pe un stadion mic, cu 250 de locuri în tribună, din care doar 30 au fost oferite oaspeților. Cu toate acestea, la partidă se anunță prezența a 200 de suporteri reșițeni. „Clubul nostru a solicitat 200 bilete. Din cauză că tribuna este foarte mică (250), au oferit 30. Cum pentru galerie era de neconceput să intre și restul suporterilor să rămână la gard… am refuzat biletele. Biletele cel mai probabil vor intra în posesia sponsorilor clubului. Personal am vorbit de trei ori cu președintele clubului Ghiroda, acesta a arătat deschidere totală. După ședința avută cu Jandarmeria și Politia Locală, mi-a transmis că ne vor crea 1-2-3 zone (în funcție de cât de mulți vom fi). Președintele clubului ne-a oferit chiar câteva baxuri de apă (se anunță 30 grade după spusele dumnealui), dar le-am refuzat. Înțelegem că stadionul este mic, înțelegem că organizatorii nu pot face mai mult și acceptăm regulile stabilite. Mulțumim pentru primire! Cu siguranță vom fi 200 prezenți pe gardurile stadionului din Ghiroda. Singurul regret îl am ca vom fi oarecum împrăștiați și nu ne vom putea manifesta ca și cum am fi în tribună. Nu ne vom putea sincroniza cum trebuie în scandări, dar oricum… Metalul joacă acasă!”, este mesajul transmis de Marcel Gușcă, liderul Guardia Ultra 1995.

 

După meciul retur de sâmbătă, 28 mai, de la ora 17.30, din Valea Domanului, și calificarea – pentru că nu ne putem imagina altceva! – în faza finală a barajelor de promovare, CSM Reșița ar urma să joace cu învingătoarea dintre CSM Deva și CSC Dumbrăvița. Partidele vor avea loc în 4 și 8 iunie.

 

UPDATE – ora 20.02

 

CSM Reșița s-a impus la Ghiroda cu 1-0 (0-0), prin golul lui Amir Jorza (min. 49), din pasa lui Valentin Munteanu. În cealaltă partidă care ne interesează, CSM Deva – CSC Dumbrăvița 1-5!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available