CSM Reșița se întoarce acasă, în Valea Domanului

Anunțul fericit a fost făcut într-o conferință de presă chiar de către Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa şi Robert Benkzic, deținătorul palmaresului dar și Cristi Boba, actualul președinte al CSM Școlar Reșița.

Recuperarea palmaresului echipei de fotbal care era denumită odinioară „Milanul din Banat”, face ca, din sezonul următor, echipa din Valea Domnanului să evolueze din nou sub numele de CSM Reşiţa.

Pe data de 9 ianuarie am semnat recuperarea palmaresului clubului Metalul Reşiţa şi anunţ cu bucurie acest lucru, pentru că era important în primul rând pentru microbiştii reşiţeni şi pentru toţi cei care iubesc sportul reşiţean. Îi mulţumesc domnului Robert Benczik pentru disponibilitatea de a face acest transfer de documente. În materialele prezentate v-am dat şi un document, o hotărâre din 25.06.2002, pentru că aici se vede cine a semnat când s-a înstrăinat palmaresul şi identitatea sportivă a acestei asociaţii. Pe documente sunt semnăturile lui Staicu Dinel – groparul Reşiţei, cum l-am numit eu, Rebega Vlad, Nuţu Lenuţa, Filipescu Gheorghe, Stepanescu Mihai şi Mustăcilă Ilie. De ce vreau să vă prezint asta? Pentru că, de doi ani şi jumătate, Primăria Reşiţa aduce acasă active. Îi mulţumesc încă o dată lui Robert Benczik, pentru că a înţeles că este cel mai bine să aducem acasă culorile, palmaresul şi identitatea sportivă a Metalului„, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Robert Benczik este cel care a luptat în instanţă pentru palmares şi, în calitate de împuternicit al Asociaţiei Club Sportiv Muncitoresc Reşiţa, a cedat toate drepturile federative, cu titlu gratuit, Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa.

[vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”5181,5182,5180,5179,5178″ img_size=”full”]

Eu am cedat cu dragă inimă, cu titlu gratuit, Primăriei aceste drepturi, pentru că aşa e normal. Niciodată nu a fost clubul lui Robi Benczik. Eu am fost doar un slujbaş al fotbalului. Acum e rândul celor tineri. Eu îi doresc din suflet preşedintelui Cristian Bobar să ajungă acolo unde am fost noi„, a spus Robert Benczik.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”25px”][vc_column_text]La rândul său, Cristian Bobar a subliniat că ştie ce înseamnă pentru suporteri tradiţia unui club.

Sunt destule echipe cu tradiţie în ţară, dar nu au trofeele pe care le-a câştigat CSM Reşiţa. Datoria noastră este să continuăm tradiţia, să urcăm încet-încet şi să facem şi noi performanţe„, a spus Bobar.

Acesta a precizat că în vară se va face şi schimbarea de denumire care ar urma să elimine termenul „Şcolar” din titulatura clubului. Astfel, gruparea sportivă din Valea Domanului, care joacă în liga a treia, se va numi, din nou, simplu, CSM Reşiţa. Înfiinţată în anul 1926, sub denumirea UDR (Uzinele şi Domeniile Reşiţa), echipa din Valea Domanului a scris istorie în fotbalul românesc, rossonerii reuşind să-şi treacă în palmares un titlu naţional în 1931, anul următor au fost vicecampioni, iar în 1954 au câştigat Cupa României, an în care echipa evolua sub denumirea de Metalul Reşiţa. Un palmares cu care puţine echipe se pot lăuda şi pe care clubul din Valea Domanului l-a pierdut în perioada tulbure din 2002, când destinele fotbalului reşiţean erau la mâna omului de afaceri Dinel Staicu.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available