Suntem prezenți și pe

Sport

CSM Reșița se întoarce acasă, în Valea Domanului

Publicat cu

în

Anunțul fericit a fost făcut într-o conferință de presă chiar de către Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa şi Robert Benkzic, deținătorul palmaresului dar și Cristi Boba, actualul președinte al CSM Școlar Reșița.

Recuperarea palmaresului echipei de fotbal care era denumită odinioară „Milanul din Banat”, face ca, din sezonul următor, echipa din Valea Domnanului să evolueze din nou sub numele de CSM Reşiţa.

Pe data de 9 ianuarie am semnat recuperarea palmaresului clubului Metalul Reşiţa şi anunţ cu bucurie acest lucru, pentru că era important în primul rând pentru microbiştii reşiţeni şi pentru toţi cei care iubesc sportul reşiţean. Îi mulţumesc domnului Robert Benczik pentru disponibilitatea de a face acest transfer de documente. În materialele prezentate v-am dat şi un document, o hotărâre din 25.06.2002, pentru că aici se vede cine a semnat când s-a înstrăinat palmaresul şi identitatea sportivă a acestei asociaţii. Pe documente sunt semnăturile lui Staicu Dinel – groparul Reşiţei, cum l-am numit eu, Rebega Vlad, Nuţu Lenuţa, Filipescu Gheorghe, Stepanescu Mihai şi Mustăcilă Ilie. De ce vreau să vă prezint asta? Pentru că, de doi ani şi jumătate, Primăria Reşiţa aduce acasă active. Îi mulţumesc încă o dată lui Robert Benczik, pentru că a înţeles că este cel mai bine să aducem acasă culorile, palmaresul şi identitatea sportivă a Metalului„, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Robert Benczik este cel care a luptat în instanţă pentru palmares şi, în calitate de împuternicit al Asociaţiei Club Sportiv Muncitoresc Reşiţa, a cedat toate drepturile federative, cu titlu gratuit, Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa.

[vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”5181,5182,5180,5179,5178″ img_size=”full”]

Eu am cedat cu dragă inimă, cu titlu gratuit, Primăriei aceste drepturi, pentru că aşa e normal. Niciodată nu a fost clubul lui Robi Benczik. Eu am fost doar un slujbaş al fotbalului. Acum e rândul celor tineri. Eu îi doresc din suflet preşedintelui Cristian Bobar să ajungă acolo unde am fost noi„, a spus Robert Benczik.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”25px”][vc_column_text]La rândul său, Cristian Bobar a subliniat că ştie ce înseamnă pentru suporteri tradiţia unui club.

Sunt destule echipe cu tradiţie în ţară, dar nu au trofeele pe care le-a câştigat CSM Reşiţa. Datoria noastră este să continuăm tradiţia, să urcăm încet-încet şi să facem şi noi performanţe„, a spus Bobar.

Acesta a precizat că în vară se va face şi schimbarea de denumire care ar urma să elimine termenul „Şcolar” din titulatura clubului. Astfel, gruparea sportivă din Valea Domanului, care joacă în liga a treia, se va numi, din nou, simplu, CSM Reşiţa. Înfiinţată în anul 1926, sub denumirea UDR (Uzinele şi Domeniile Reşiţa), echipa din Valea Domanului a scris istorie în fotbalul românesc, rossonerii reuşind să-şi treacă în palmares un titlu naţional în 1931, anul următor au fost vicecampioni, iar în 1954 au câştigat Cupa României, an în care echipa evolua sub denumirea de Metalul Reşiţa. Un palmares cu care puţine echipe se pot lăuda şi pe care clubul din Valea Domanului l-a pierdut în perioada tulbure din 2002, când destinele fotbalului reşiţean erau la mâna omului de afaceri Dinel Staicu.

Facebook Comments
Continuați

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație5 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație7 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social13 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate17 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație20 de ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite