CSM Reșița, victorii și goluri pe foc automat! După 5-0 și 3-1, astăzi încă un 3-1!

 

Fotbalul ofensiv propus de Flavius Stoican la Reșița nu se putea să nu dea și rezultate: CSMR a învins astăzi, în Valea Domanului, pe CSM Alexandria cu 3-1 (2-1) și obține astfel a treia victorie consecutivă, cu 11 goluri marcate și numai două primite!

 

Doar primele două clasate în Liga 2, CSC Șelimbăr și Corvinul, împreună cu CSM Reșița înregistrează pe final de sezon trei victorii succesive (hunedorenii, chiar patru), dar cel puțin una dintre liderele campionatului își va întrerupe seria, după confruntarea directă de mâine de la Hunedoara.

 

Vârful de formă al grupării rosso-nere s-a văzut încă din startul partidei de astăzi, adversar – CSM Alexandria, o echipă care își punea speranțe să iasă din „pasa neagră” printr-o victorie obținută în Valea Domanului. Cu Flavius Stoican revenit la marginea terenului după cele două etape de suspendare, jucătorii Reșiței au început în forță: două goluri înscrise în 7 minute! Primul dintre acestea a venit încă din minutul 2 – corner Fărăgău, cap imparabil Sergiu Rimovecz din 8 metri. La scurt timp, Ciprian Rus urmărește o minge îngropată într-o zonă moartă, fundașii teleormăneni și portarul Balauru se invită reciproc, „vulpoiul” Rus profită și le fură balonul, centrare perfectă pentru Lascu, care înscrie cu capul.

 

La un 2-0 atât de rapid și simțindu-se stăpâni pe joc, gazdele încep să trateze cu superficialitate ambele faze. Gomboș (min. 18), C. Rus (27) și Fota (33) nu profită de ocaziile avute, iar defensiva condusă de brazilianul Erico da Silva („totuși, la primul joc oficial după opt luni”, îl scuză Stoican) se vede depășită de patru ori de atacanții oaspeți. Prima situație de gol a acestora (14), pe o triplă greșeală I. Rus-Silva-Dolghi, se putea solda cu eliminarea celui din urmă și cu penalty! Arbitrul Marius Omuț (Satu Mare) a dictat însă fault în atac, dar semnalul de alarmă fusese tras. Iar inevitabilul gol 3 cade pe final de repriză (42), și nu îl reușesc reșițenii, ci oaspeții, prin Petre Simon.

 

Un gol venit la fix nu doar pentru Alexandria, ci chiar și pentru rosso-neri, pe care pauza și indicațiile lui Stoican, sub presiunea scorului, i-au trezit din letargie. Astfel că repriza secundă s-a jucat într-un singur sens, spre poarta teleormăneană, și fără ca alb-albaștrii să mai creeze vreo breșă în defensiva în care până și Silva pare să-și fi găsit brusc locul. Mai mult chiar, acesta este lovit în față la o foarfecă a lui Georgescu dejucată de brazilian, arbitrul scoate prompt cartonașul roșu (72) și meciul se simplifică pentru gazde. Care își majorează repede avantajul printr-o reușită de excepție a lui Gabriel Gomboș (77), cu un trasor în diagonală, pe jos, la colțul lung. Se putea face chiar și 4-1, dacă mingea expediată de Dudea în ultimul minut nu ar fi nimerit bara.

 

 

Rosso-nerii obțin astfel încă o victorie meritată, parcursul lor din ultimele 3 etape fiind impresionant – 3 victorii, golaveraj 11-2, cu un raport al șuturilor la poartă sugestiv pentru jocul ofensiv, deschis, prestat de aceștia: 48-22 (19-8 pe poartă)! Iar în meciul de azi, media de 16 șuturi la poartă a fost chiar depășită: 19 șuturi, din care 4 pe spațiul porții și o bară! S-a întâmplat într-o partidă în care Stoican nu a putut folosi doi jucători de bază: Isac (probleme la adductori) și Drăghiceanu (suspendat pentru cumul de cartonașe).

 

Antrenorul Flavius Stoican a primit cel mai frumos cadou de ziua lui (47 de ani împliniți ieri), victoria de astăzi, de la următorii jucători: I. Rus – Dolghi, Erico da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, Fărăgău (85, Cristea), Fota (78, Chera) – Lascu (85, Maxim), C. Rus (62, Ndiaye), Negru (78, Burlacu). CSM Alexandria (antrenor Alin Pînzaru) a jucat în formula: Balauru – Iakabfi, Georgescu, Perju, Nedelea (66, Finica) – Gîdea (81, Stavrositu), Stancu (66, Neagu), Jerdea, Împungerouă (81, Neaga) – Dodoi (73, Sîrbu), Simon.

 

După etapa a 14-a, CSM Reșița a urcat în clasament pe locurile 10-12, la egalitate de puncte (19) cu CSC Dumbrăvița și FK Miercurea Ciuc, la 3 puncte de zona play-off (Steaua, 22 puncte) și la 8 puncte (!) de linia roșie, sub care se află CS Tunari (11), Unirea Dej (10, dar un meci mai puțin), CSM Alexandria (8) și Progresul Spartac (1).

 

În ultimul joc din acest an, rosso-nerii vor întâlni liderul CSC Șelimbăr (30 puncte înaintea meciului de mâine de la Corvinul), la Sibiu, joi, 30 noiembrie, de la ora 14.00 – partidă transmisă de Digisport.

 

Sursă foto: Zoli Bagosi

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available