Cu Petru Juca președinte, Tribunalul Caraș-Severin și-a eficientizat vizibil activitatea

Se pare că judecătorul Petru Juca a fost alegerea norocoasă pentru justițiabilii din Caraș-Severin, acesta reușind în mai puțin de trei ani să eficientizeze activitatea instanței și să scadă timpii de așteptare.

Petru Juca a fost felicitat săptămâna aceasta chiar de către membrii CSM prezenți la bilanțul Tribunalului Caraș-Severin, care au spus că tot pe Juca se bazează și pentru eficientizarea câtorva judecătorii cu diverse probleme din subordinea instanței.

Aproape 8000 de dosare au avut de soluționat în anul 2019 magistrații Tribunalului Caraș-Severin, 7.687 de dosare mai exact. 2.894 de dosare au rămas nesoluționate din anii anteriori, iar 4.793 au fost înregistrate în cursul anului trecut. Dacă în anul 2019 încărcătura medie pe judecător la nivel național a fost de 653,8 dosare, la noi în județ încărcătura a fost doar de 577,4 dosare/judecător. De asemenea, atât la ponderea dosarelor închise într-un an, cât și la durata medie de soluționare, instanța județeană a fost clasificată ca foarte eficientă. Indicele de desființare a sentințelor pronunțate este de 4,43%, împărțite pe secții fiind de 3,74% la Secția Penală și 4,51% pe cele două secții civile.

„În cursul anului 2019 nu au fost aplicate sancțiuni disciplinare judecătorilor, personalului auxiliar de specialitate, conex, contractual sau funcționarilor publici din cadrul Tribunalului Caraș-Severin”, spune judecătorul Daniela Deteșan, purtătorul de cuvânt al instanței. Asta în condițiile în care în anii anteriori au fost și judecători arestați preventiv, sau aproape întreaga conducere sancționată, CSM revocând atât președintele, cât și vicepreședintele instanței, ulterior vicepreședintele fiind repus în funcție după o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available