Arestații din lotul „avize de portarmă”, 60% aproape ieșiți de după gratii!

În prezent, din cele cinci persoane arestate preventiv în dosarul „avize de portarmă” instrumentat de DIICOT Caraș-Severin, doi polițiști și trei oameni de afaceri, doar patru se mai află în spatele gratiilor. Iar situația s-ar putea schimba luni pentru încă două.

Tribunalul Caraș-Severin a decis miercuri punerea sub control judiciar a celor trei oameni de afaceri, Florin Negru, Ioan Pop și Nicolae Cernea, prelungind arestul preventiv doar pentru Radu Ștefan, fostul șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe periculoase, și fostul său subordonat Niculae Miculescu. Cernea a fost și el ofițer în cadrul aceluiași serviciu din IPJ, dar a intrat în afaceri ca tânăr pensionar. Sentința nefiind definitivă, ea a fost contestată la Curtea de Apel Timișoara în cazul a doi dintre cei trei arestați.

În consecință, până acum doar Florin Negru a fost eliberat din arest, fiind cercetat sub control judiciar. Dacă măsura arestului preventiv va fi înlocuită cu aceea a controlului judiciar și în cazul celorlalți doi, Ioan Pop și Nicolae Cernea, se va decide luni, 3 februarie, la Curtea de Apel Timișoara.

Amintim că, potrivit procurorilor DIICOT, începând cu anul 2017, la nivelul județului s-a constituit un grup infracțional organizat format din șeful unui serviciu din cadrul unei instituții aparținând M.A.I. (Radu Ștefan), un ofițer și trei agenți de poliție din același serviciu, precum și administratorul și angajatul unei societăți comerciale autorizate în domeniul armelor și munițiilor. La grupul inițial constituit, au aderat, ulterior, și alte persoane, fără calitate specială, scopul fiind obținerea unor beneficii de la persoane care intenționau să obțină autorizația de procurare a unei arme sau de la persoane care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor.

Cinci dintre membrii acestei grupări au fost reținuți de procurorii DIICOT, apoi arestați preventiv: cms. Radu Ștefan, Florin Negru, Ioan Pop, Nicolae Cernea și Nicolae Miculescu. În același dosar a fost pus sub acuzare și fostul prefect de Caraș-Severin, Matei Lupu.

Faptul că fostul șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, comisarul șef Ștefan Radu, a depus cerere de pensionare ar putea avea cel puțin o explicație. Odată devenit pensionar și pierzându-și calitatea de ofițer de poliție, Ștefan Radu speră să-i crească șansele de a fi eliberat din arest de către judecătorul de drepturi și libertăți.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite