Comisarul șef Ștefan Radu a depus din arest cerere de pensionare

Aflat în arest preventiv după ce DIICOT l-a pus sub acuzare în dosarul eliberării avizelor de portarmă, fostul șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, comisarul șef Ștefan Radu, a depus cerere de pensionare.

Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu anul 2017, la nivelul județului s-a constituit un grup infracțional organizat format din șeful unui serviciu din cadrul unei instituții aparținând M.A.I. (Radu Ștefan), un ofițer și trei agenți de poliție din același serviciu, precum și administratorul și angajatul unei societăți comerciale autorizate în domeniul armelor și munițiilor. La grupul inițial constituit, au aderat, ulterior, și alte persoane, fără calitate specială, scopul fiind obținerea unor beneficii de la persoane care intenționau să obțină autorizația de procurare a unei arme sau de la persoane care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor.

Cinci dintre membrii acestei grupări au fost reținuți de procurorii DIICOT, apoi arestați preventiv: cms. Radu Ștefan, Florin Negru, Ioan Pop, Nicolae Cernea și Nicolae Miulescu. În același dosar a fost pus sub acuzare și fostul prefect de Caraș-Severin, Matei Lupu.

Faptul că fostul șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, comisarul șef Ștefan Radu, a depus cerere de pensionare ar putea avea cel puțin o explicație. Odată devenit pensionar și pierzându-și calitatea de ofițer de poliție, Ștefan Radu ar avea mari șanse să fie eliberat din arest de judecătorul de drepturi și libertăți.

Sursă foto: arhivă

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available