„Cupa Reşiţa 2020″, la primul bilanţ: Emil Nestor a luat faţa concurenţei!

Cea de-a doua etapă a sezonului de viteză în coastă a adus la Reşiţa 70 de piloţi în căutare de adrenalină — un record de participare în ultimele trei decenii, care arată cât de mult le-a lipsit competiţia protagoniştilor din CNVC.

Deşi ne aflăm în luna iulie, „Cupa Reşiţa 2020″ este doar cea de-a doua etapă a unui sezon desfăşurat în format redus, din cauza pandemiei de coronavirus. Runda reşiţeană se desfăşoară teoretic fără spectatori, dar n-au fost puţini aceia care, sub pretextul unei ieşiri la iarbă verde, au reuşit să urmărească nemijlocit spectacolul cailor-putere. Pentru toţi ceilalţi, organizatorii de la CB Rally Vest au pregătit transmisiuni live de excepţie, cu imagini de cursă de la sol şi din dronă, secvenţe din parcul auto şi interviuri cu piloţii prezenţi la Reşiţa.

Cele cinci urcări de ieri — trei recunoaşteri şi două antrenamente cronometrate — au adus şi câteva accidente, din fericire fără consecinţe grave. Urcările cronometrate din partea a doua a zilei au stabilit şi cele dintâi ierarhii care contează. Cel mai rapid pilot al zilei a fost Emil Nestor (Norma M20 FC), care a furnizat surpriza în cea de-a doua manşă cronometrată, cu timpul de 2:05:906. Nestor l-a devansat la ultima urcare pe Simone Tempestini (Radical SR8), cel care părea să se fi instalat confortabil în poziţia de lider. Tempestini s-a clasat pe locul doi, cu timpul de 2:07:167. Locul trei în ierarhia Open a primei zile i-a revenit lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), care a oprit cronometrul la 2:07:993. Poziţiile 4, 5 şi 6 au fost ocupate, în ordine, de Stefan Stoev, Octavian Ciovică şi Lyuben Kamenov. Pe 7 a venit Bogdan Cuzma, locurile 8 şi 9 au fost ocupate de Bogdan Cuzma, respectiv Costi Stratnic, iar pe 10 s-a clasat reşiţeanul Dani Oţil.

Confruntarea pentru podiumuri se va da astăzi, 5 iulie, în cea de-a doua zi a „Cupei Reşiţa”: dimineaţa, începând cu ora 9.00, vor avea loc două recunoaşteri, urmate de cele două manşe ale concursului propriu-zis, de la orele 12.30, respectiv 14.30.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available