Suntem prezenți și pe

Sport

„Cupa Reşiţa 2020″, la primul bilanţ: Emil Nestor a luat faţa concurenţei!

Publicat cu

în

Cea de-a doua etapă a sezonului de viteză în coastă a adus la Reşiţa 70 de piloţi în căutare de adrenalină — un record de participare în ultimele trei decenii, care arată cât de mult le-a lipsit competiţia protagoniştilor din CNVC.

Deşi ne aflăm în luna iulie, „Cupa Reşiţa 2020″ este doar cea de-a doua etapă a unui sezon desfăşurat în format redus, din cauza pandemiei de coronavirus. Runda reşiţeană se desfăşoară teoretic fără spectatori, dar n-au fost puţini aceia care, sub pretextul unei ieşiri la iarbă verde, au reuşit să urmărească nemijlocit spectacolul cailor-putere. Pentru toţi ceilalţi, organizatorii de la CB Rally Vest au pregătit transmisiuni live de excepţie, cu imagini de cursă de la sol şi din dronă, secvenţe din parcul auto şi interviuri cu piloţii prezenţi la Reşiţa.

Cele cinci urcări de ieri — trei recunoaşteri şi două antrenamente cronometrate — au adus şi câteva accidente, din fericire fără consecinţe grave. Urcările cronometrate din partea a doua a zilei au stabilit şi cele dintâi ierarhii care contează. Cel mai rapid pilot al zilei a fost Emil Nestor (Norma M20 FC), care a furnizat surpriza în cea de-a doua manşă cronometrată, cu timpul de 2:05:906. Nestor l-a devansat la ultima urcare pe Simone Tempestini (Radical SR8), cel care părea să se fi instalat confortabil în poziţia de lider. Tempestini s-a clasat pe locul doi, cu timpul de 2:07:167. Locul trei în ierarhia Open a primei zile i-a revenit lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), care a oprit cronometrul la 2:07:993. Poziţiile 4, 5 şi 6 au fost ocupate, în ordine, de Stefan Stoev, Octavian Ciovică şi Lyuben Kamenov. Pe 7 a venit Bogdan Cuzma, locurile 8 şi 9 au fost ocupate de Bogdan Cuzma, respectiv Costi Stratnic, iar pe 10 s-a clasat reşiţeanul Dani Oţil.

Confruntarea pentru podiumuri se va da astăzi, 5 iulie, în cea de-a doua zi a „Cupei Reşiţa”: dimineaţa, începând cu ora 9.00, vor avea loc două recunoaşteri, urmate de cele două manşe ale concursului propriu-zis, de la orele 12.30, respectiv 14.30.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate2 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile3 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate5 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate6 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație7 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate11 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate14 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică15 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite