Curtea de Apel Timișoara a desființat decizia Tribunalului Caraș-Severin! Jivan, Păulescu și Panfilescu – puși în libertate!

 

Decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin de a-i trimite în arest preventiv, pentru 30 de zile, pe Luminița Jivan, Maria Păulescu și Adrian Panfilescu nu a rezistat decât șase zile! Completul Curții de Apel Timișoara a dispus astăzi, 15 decembrie, punerea celor trei în libertate. Nu a fost dispusă nici măcar măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Răsturnare de situație, astăzi, la Curtea de Apel Timișoara, în cazul arestării preventive cerute de DIICOT și dispuse, pentru 30 de zile, de Tribunalul Caraș-Severin. După șase zile de stat în arest, Luminița Jivan, Maria Păulescu și Adrian Panfilescu au fost puse „în libertate de îndată” ca urmare a deciziei Curții de Apel Timișoara, care a admis contestațiile formulate de toți cei trei inculpați.

 

CITEȘTE ȘI: Jaf în formă continuată în Caraș-Severin?!

 

Iată soluția pe scurt postată pe portalul Curții de Apel Timișoara: „În baza art. 425ind1 alin.7 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, raportat la art. 204 C.p.p. admite contestaţiile formulate de către inculpaţii JIVAN LUMINIŢA-MARIA, PĂULESCU MARIA şi PANFILESCU IONEL ADRIAN, împotriva încheierii penale nr. 59/09.12.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş Severin, în dosarul nr. 3936/115/2021. Desfiinţează încheierea penală contestată, şi rejudecând: În temeiul art. 227 al. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş Severin în dosarul nr. 73/D/P/2019, privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Jivan Luminiţa-Maria, Păulescu Maria şi Panfilescu Ionel Adrian. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Jivan Luminiţa-Maria de sub efectul mandatului de arestare preventivă nr. 31/UP/09.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Caraş Severin în dosarul 3936/115/2021, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Păulescu Maria de sub efectul mandatului de arestare preventivă nr. 33/UP/09.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Caraş Severin în dosarul 3936/115/2021, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Panfilescu Ionel Adrian de sub efectul mandatului de arestare preventivă nr. 32/UP/09.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Caraş Severin în dosarul 3936/115/2021, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 15.12.2021.”

 

Avocații Luminiței Jivan și Mariei Păulescu, potrivit pressalert.ro, au depus documente din care reiese că acestea au demisionat din funcțiile de consilier onorific al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin și de șef al Direcției de Drumuri Județene și au susținut că, în această situație, cele două nu mai pot influența în niciun fel mersul anchetei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite