De ce au fost chemați la DNA consilierii locali PNL Reșița? Din cauza unei plângeri făcute de Ionuț Popovici, pentru afacerea soacrei!

 

Consilierii locali liberali ai Reșiței aduc lămuriri cu privire la scandalul creat odată cu chemarea la sediul DNA Timișoara a șase dintre ei și prezentarea deformată a realității de către unele televiziuni centrale, care au preluat un fake news apărut într-o publicație online din Caraș-Severin.

 

Pentru „o corectă informare a opiniei publice”, toți cei 17 consilieri municipali liberali au postat astăzi pe paginile lor de facebook un comunicat de presă – asumat de fiecare dintre aceștia, precum și de primarul Ioan Popa, în calitate de președinte al PNL Reșița – referitor la chemarea pentru declarații la DNA Timișoara a unor consilieri municipali. Odată cu finalizarea, astăzi, 2 februarie, a susținerii declarațiilor în fața procurorului de caz, semnatarii comunicatului fac următoarele precizări:

 

„Un număr de șase consilieri locali din Consiliul Local Reșița au fost invitați în perioada 26 ianuarie – 2 februarie 2023, în calitate de martori, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, pentru a da declarații în vederea soluționării unei plângeri făcute de domnul Ionuț Popovici, la acea dată președinte PMP Caraș-Severin, în prezent vicepreședinte PSD Caraș-Severin, cu privire la legalitatea unei hotărâri de Consiliu Local, validată în ședința de îndată ce a avut loc în 9 februarie 2021. Cei șase consilieri au deținut la data ședinței funcțiile de președinte de ședință, respectiv președinți ai comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Reșița.

 

Prin plângerea făcută de domnul Ionuț Popovici, acesta acuză nerespectarea procedurilor legale și presupuse presiuni făcute de primarul Municipiului Reșița, domnul Ioan Popa, asupra consilierilor locali, pentru a nu aproba o solicitare de închiriere a unei suprafețe de teren de 75,7 mp din domeniul public, situată la intrarea în Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență. Solicitarea aparține firmei Andana Body Sculpture S.R.L., firmă deținută de doamna Dana Tulbure, asistent-șef în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, soacra domnului Ionuț Popovici.

 

În fapt, în cadrul ședinței amintite mai sus au fost supuse aprobării Consiliului Local trei solicitări venite de la societăți comerciale ce dețin construcții provizorii în vecinătatea Spitalului Județean: două pentru prelungirea contractului de închiriere teren din domeniul public și cea a firmei Andana Body Sculpture S.R.L., deținătoarea unei construcții provizorii aflată pe domeniul public, pentru care era necesară aprobarea unui contract de închiriere nou, aceasta desfășurând activitatea comercială fără drept, pe domeniul public al orașului. Toate cele 3 hotărâri în cauză au fost respinse în unanimitate, prin votul împotrivă al tuturor consilierilor PNL prezenți, cât și prin abținerile celor 4 consilieri de la celelalte partide.

 

În cadrul audierilor avute la DNA Timișoara, consilierii locali au dat detalii procurorului de caz despre modul în care s-a desfășurat ședința incriminată de domnul Ionuț Popovici. Totodată, aceștia au avut ocazia să detalieze motivele pentru care au refuzat solicitarea. Majoritatea PNL din CL Reșița a votat ținând cont de faptul că, în zona pentru care s-a solicitat închirierea, Primăria Reșița avea în plan derularea de proiecte de modernizare. La fel ca în fiecare zonă din oraș unde municipalitatea a intervenit pentru a moderniza domeniul public, s-au reanalizat toate contractele de închiriere sau concesiune, în unele situații acestea fiind anulate pentru a se putea desfășura lucrările de modernizare propuse.

 

În vecinătatea Spitalului Județean, municipalitatea are în vedere două proiecte:

– extinderea bazinului olimpic prin crearea unei zone de SPA care să ofere reșițenilor o nouă modalitate de a petrece timpul liber, facilitate care astăzi nu se regăsește în Reșița;

– reorganizarea accesului și a parcării din zona spitalului, pentru a crește numărul de parcări publice. Totodată, se urmărește montarea unor sisteme moderne pentru plata parcării și organizarea unei parcări cu regim special, pentru cazurile în care cetățenii parchează în zonă din cauza unor urgențe.

 

Votul dat de către majoritatea PNL din cadrul CL Reșița a ținut cont doar de aceste aspecte, considerând că interesul public depășește interesul personal avut de domnul Popovici. În același timp, considerăm că desfășurarea de activități comerciale în imediata vecinătate a Spitalului Județean trebuie făcută după reguli clare, la fel ca în orașele civilizate din Europa.

 

Avem convingerea că, prin declarațiile oferite, consilierii locali solicitați au furnizat informațiile necesare pentru soluționarea plângerii făcute de domnul Ionuț Popovici. În acest sens, grupul PNL din cadrul CL Reșița dorește să accentueze disponibilitatea oricărui consilier liberal de a se pune la dispoziția procurorilor de fiecare dată când acest lucru este solicitat.”

 

Mesaj transmis de liberali către președintele PSD Reșița

 

Observând modul în care acest subiect a fost folosit în spațiul public pentru a denigra activitatea desfășurată de aleșii locali ai Reșiței, consilierii municipali liberali transmit câte un mesaj public ziarului online din Caraș-Severin care a produs fake news-ul ce avea să fie preluat de televiziuni centrale, precum și președintelui PSD Reșița, Remus Rof:

 

„Observăm, de asemenea, că acest gen de articole, precum și alte postări denigratoare sunt folosite de membri PSD pe paginile oficiale de Facebook sau prin intermediul unor conturi false, utilizate tot mai des pentru atacuri mizerabile, atât la viața privată, cât și la activitatea primarului Reșiței și a consilierilor locali liberali. Răspândirea în spațiul public a cuvântului „mită”, atașat de imaginea consilierilor liberali, este doar un exemplu pentru cât de jos sunt dispuși să ajungă liderii locali ai PSD în lupta lor pentru recâștigarea puterii politice în Reșița și Caraș-Severin. Pe această cale, îl rugăm pe președintele PSD Reșița, domnul Remus ROF, să se delimiteze public, și nu numai, de astfel de practici și să facă cunoscute numele persoanelor care administrează paginile de Facebook PSD Reșița și PNȚCD Reșița. Altfel zis, să spună dacă acestea sunt administrate, după cum avem indicii tot mai clare, de către Ionescu Lucian, subordonatul domnului Rof atât profesional, cât și politic. Menționăm că dorim să ne adresăm instanței de judecată, în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor implicați în astfel de practici denigratoare.”

 

În finalul comunicatului, membrii Grupului PNL din Consiliul Local Reșița „doresc să reînnoiască, cu această ocazie, jurământul dat odată cu primirea mandatelor de Consilieri Locali ai Municipiului Reșița după alegerile din 2020, prin votul covârșitor al reșițenilor. Dragi reșițeni, vă asigurăm că toate demersurile și deciziile asumate și validate prin votul nostru au ca obiectiv dezvoltarea comunității reșițene și sunt subordonate direct interesului public.”

 

Comunicatul este semnat de: MĂDĂLINA-MIRUNA CHIOSA – lider Grup PNL din Consiliul Local Reșița – viceprimar Municipiul Reșița, ADRIAN DACICA – consilier local – viceprimar Municipiul Reșița, ION-AURICĂ BOROBAR, ALEXANDRU BORZA, DRAGOȘ-CIPRIAN BURTEA, ADRIAN-DANIEL CONSTANTIN, BOGDAN-NICOLAE MATICHESCU, TOM-LUCIAN HURUIALĂ, DANIEL MEZA, SILVANA-IOANA MIHALCEA, NELU MLADIN, LUCIA ELENA CARMEN PEIA, RADU-DAN PREDESCU, FELICIA QUINT, OVIDIU ROȘU, RAUL ANDREI SILADI, EMANUEL-SILVIU SINCULEȚ – consilieri locali PNL, IOAN POPA – președinte PNL Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite