De la 1 aprilie, în Caraș-Severin vor mai rămâne active doar cinci centre de vaccinare anti-COVID. Acestea vor funcționa cu program redus

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Caraş-Severin a aprobat, astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, reactualizarea listei centrelor de vaccinare de la nivelul județului. Începând cu data de 1 aprilie, cinci din cele zece centre își vor înceta activitatea.

 

Începând cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se va realiza exclusiv la cabinetele medicilor de familie, toate centrele de vaccinare din țară urmând să fie închise. În prezent, în județul Caraș-Severin mai funcționează zece centre de vaccinare, însă adresabilitatea este extrem de scăzută.

 

Potrivit raportării făcute astăzi de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost administrate doar 63 de doze, la centrele din Oțelu Roșu (șase), Soceni (șapte), Băile Herculane (nouă), Anina (nouă); Caransebeș (trei), Reșița (cinci doze la Centrul nr. 2 și nouă doze la Centrul nr. 1), Oravița (cinci), Moldova Nouă (cinci) și la cabinetele medicilor de familie Valentin Boșneac din Oțelu Roșu (patru doze) și Ecaterina Pavel (o doză).

 

În aceste condiții, la nivelul CJSU Caraș-Severin s-a luat decizia închiderii, începând cu data de 1 aprilie, a centrelor de vaccinare din Bocșa, Moldova Nouă, Anina, Soceni și Reșița – Centrul de vaccinare 2. „În ceea ce priveşte activitatea de vaccinare împotriva COVID-19, având în vedere numărul tot mai mic de planificări pe platformele electronice şi numărul redus de persoane care se prezintă fie la centrele de vaccinare, fie la medicii de familie, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin rămân deschise, începând cu data de 1 aprilie 2022, centrele: Reşiţa 1, Băile Herculane, Caransebeș, Oravița şi Oțelu Roșu. Acestea vor avea un program de 6 ore/zi, orarul de funcţionare urmând să fie stabilit de fiecare centru în parte”, informează Instituția Prefectului Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available