Primăria Reșița încurajează producătorii locali. În Lunca Pomostului va fi deschisă o piață volantă cu produse din Banatul Montan

 

Începând din luna aprilie, reșițenii vor putea cumpăra legume, fructe și diverse produse de casă direct de la producătorii locali, în noua piață volantă care va fi deschisă în oraș.

 

Piața volantă va fi organizată în piațeta de pe strada Nicolae Titulescu, pe amplasamentul fostei piețe agroalimentare din cartierul Lunca Pomostului, în fiecare zi de duminică, în intervalul orar 09.00 – 14.00. Aceasta va funcționa în baza unui acord de colaborare încheiat între municipalitate și Piețe Reșița SRL, ce a fost aprobat în ședința de astăzi a Consiliului Local Reșița.

 

„Eu mi-aș dori ca această piață volantă să fie un model de piață care să crească atât de mult încât să fim obligați, la un moment dat, să închidem vreo stradă acolo sau să mutăm locația. Încurajăm inițiativa privată și micile afaceri din domeniul lactate, brânzeturi, carmangerie, dar nu numai. Avem câțiva producători locali pe care și eu îi cunosc, Oana Frențiu de la Carașova, mai este un tânăr la Anina care face agricultură ecologică, sunt producători și la Oravița, Soceni, Ezeriș. Aș vrea să-i văd în fiecare duminică în piață. Sper să vină și reșițenii să se bucure de acest gen de activitate comercială și, de ce nu?, să trezim patriotismul local, să înțeleagă că a consuma un produs local poate să genereze beneficii pe mai multe planuri”, a declarat primarul Ioan Popa, inițiatorul acestui proiect.

 

UPDATE

 

Inaugurarea pieței volante din Luncă va avea loc duminică, 10 aprilie, la ora 9.00, a anunțat administratorul SC Piețe Reșița SRL, Dorin Bistrian.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite