Vara aceasta sună bine pe Platoul Secu. Zona de agrement din apropierea Reșiței va fi scena unor spectacole folclorice și piese de teatru pentru copii

 

Primăria Reșița continuă și anul acesta investițiile în zona de agrement Secu, după ce a reușit, în 2020, să preia platoul de pe malul lacului, în suprafață de aproape 40.000 de metri pătrați, de la firma care îl concesionase și care nu și-a respectat obligațiile prevăzute în contract.

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de luna aceasta a Consiliului Local Reșița s-a aflat și un proiect privind cumpărarea unor construcții în suprafață totală de aproximativ 350 metri pătrați, alei de acces, ziduri de sprijin și garduri – realizate în zona de agrement de pe malul lacului Secu de către fostul concesionar. Aleșii locali au aprobat această achiziție și municipalitatea va continua investițiile pentru revitalizarea zonei cunoscute de reșițeni sub denumirea „La Șură”.

 

„Am avut un proiect de hotărâre privind achiziționarea unor imobile pe care fostul concesionar le-a edificat pe platoul Secu în ultimii șase-șapte ani. Colegii mei au aprobat achiziționarea acestor imobile. Noi am început deja de anul trecut investițiile acolo. Am făcut pontoane noi – vă reamintesc că nu mai existau pontoane de vreo 10-15 ani. Împreună cu colegii de la Piețe am realizat un punct de alimentație publică civilizat, am luat șezlonguri, paturi, baldachine. Continuăm aceste investiții și în această primăvară”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul ședinței de ieri.

 

 

Planurile municipalității includ și organizarea de evenimente pe malul lacului, în perioada estivală. Este vorba despre spectacole folclorice și piese de teatru pentru copii. „Am discutat cu colegii de la Ansamblul Bârzava și vom face un calendar de evenimente pentru tot parcursul verii, astfel încât în fiecare weekend să avem un spectacol de muzică populară și folclor. Poate vom face chiar și concursuri. Dacă în zona Gărâna – Brebu Nou s-au materializat evenimente pe zona de jazz, rock, blues, iar în zona Văliug – Crivaia se merge pe muzică modernă, gen house, cred că este foarte benefic să mergem pe muzică tradițională în zona Secu. Avem acest ansamblu pe care îl coordonăm de ani de zile și avem o colaborare foarte bună și cu Dan Mirea, cu care încercăm duminica dimineața să facem spectacole de teatru pentru copii. Astfel, vom avea sâmbătă seara spectacole de folclor și duminică dimineața spectacole pentru copii, să dinamizăm zona în următoarea perioadă”, a explicat edilul.

 

Până la zona de agrement de la Secu se va putea ajunge și cu autobuzele societății Consiliului Local, Transport Urban Reșița.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available