De la bullying la cyberbullying. Metode de prevenție propuse de elevi

Inspectoratul Școlar Județean Arad a organizat, ieri, 28 ianuarie, cea de-a IV-a ediție a proiectului extraregional destinat consiliilor județene ale elevilor și tuturor elevilor de liceu „Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor”.

În cadrul acestui eveniment au participat elevi, profesori coordonatori și inspectori școlari responsabili cu activitatea educativă din cadrul județelor Timiș, Caraș-Severin, Alba și Gorj. Mai mult, prezent a fost și un inspector școlar reprezentant al Ministerul Educației, Cătălina Chendea, care a avut un rol important în eveniment.

Tema acestui an, intitulată „Prevenirea cyberbullying-ului”, a fost destinată în special elevilor din nivelul gimnazial și primar. Astfel, toți elevii prezenți la eveniment care și-au prezentat materialele video, filmulețele de scurt-metraj și proiectele au primit feedback din partea Comisiei județene de prevenire și reducere a violenței în mediul școlar, constituită la nivelul I.S.J. Arad, cu sprijinul reprezentanților I.P.J. Arad, I.J.J. Arad, D.G.A.S.P.C. Arad, C.J.R.A.E. Arad și Consiliului Reprezentativ al Părinților Arad.

Potrivit declarațiilor venite din partea reprezentanților ISJ Caraș-Severin: „Produsele elevilor vor putea fi vizionate în cadrul orelor de dirigenție, și nu numai, de către toți elevii din țară prin intermediul softului educațional ce urmează a fi creat de I.S.J. Arad. Fapt ce se va promova ulterior, în întreaga țară”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite