S-a rupt alianța PSD-PRO România-PMP din Consiliul Local Caransebeș! Pasere, eliberat din funcția de viceprimar! Proiectul politic al lui Mocioalcă a dat chix…

Coaliția post-electorală de la Caransebeș PSD-PRO România-PMP, constituită în jurul primarului independent Felix Borcean cu ajutorul deputatului (acum senator) Ion Mocioalcă, s-a destrămat astăzi oficial, la nici trei luni de la momentul alegerii viceprimarului agreat la vremea aceea de adversarii liberalilor.

În ședința de azi a Consiliului Local Caransebeș, primarul Felix Borcean a inițiat un proiect de hotărâre care l-a luat prin surprindere pe viceprimarul Bebe Pasere. Edilul-șef a propus eliberarea din funcție a celui care fusese ales viceprimar în data de 2 noiembrie 2020, în dauna candidatului propus de PNL, Andra Pleșa. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 16 voturi pentru și doar 3 contra, ceea ce ar însemna că pentru demiterea lui Pasere au votat nu doar consilierii PNL și USR, ci și aleșii locali PSD și PMP, cei care, alături de cei de la PRO România, îl votaseră în noiembrie pe Pasere viceprimar.

CITEȘTE ȘI: Probleme în paradisul aliaților din Primăria Caransebeș, Borcean-Pasere

În urmă cu câteva zile, resita.ro semnalase că au apărut probleme în paradisul aliaților din Primăria Caransebeș, Borcean-Pasere. Disputa ar fi plecat de la noua organigramă propusă de către Felix Borcean legislativului local, organigramă prin care primarul refăcea structura aparatului propriu al primarului și care, se pare, n-a fost pe placul viceprimarului Bebe Pasere. Așa că ea a primit aviz negativ în comisia controlată condusă de reprezentantul PRO România, partid condus la nivel local de actualul viceprimar. „Eu nu vreau să comentez deloc situația, nu vreau să intru în polemică cu domnul primar”, ne declara zilele trecute Pasere, cu privire la nemulțumirile exprimate public de Borcean.

Deși se spunea că în ședința de azi Borcean urma să introducă și un proiect de hotărâre privind desemnarea unui nou viceprimar, acest lucru nu s-a întâmplat. Ar fi fost și greu să se întâmple, atâta timp cât, fără Pasere, în Consiliul Local Caransebeș nu mai există nicio coaliție care să poată însuma jumătate plus unu din numărul total al membrilor CL. S-a ales praful de construcția politică gândită de Ion Mocioalcă.

Explicație foto: Pasere și Borcean, în ziua în care cel dintâi era ales viceprimar al municipiului Caransebeș, cu susținerea primarului și a (pe atunci) deputatului Ion Mocioalcă. Sursă foto: expressdebanat.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite