De trei ori mai multe cazuri de gripă în Caraș-Severin față de Timiș, Arad, Hunedoara laolaltă!

Epidemia de gripă ia amploare în Caraș-Severin. Numărul cazurilor crește de la o săptămână la alta.

19 cazuri noi de gripă au fost confirmate în ultima săptămână la pacienți din Caraș-Severin. O persoană a decedat. Numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul sezonului, a ajuns la 47, triplu față de numărul total al cazurilor confirmate în celelalte trei județe din regiune: Arad, Hunedoara și Timiș. Se înregistrează o creștere și față de aceeași perioadă a anului trecut, când erau 22 de cazuri confirmate.

Cele mai multe cazuri confirmate cu probe de laborator sunt cele de tip AH3 (29 de cazuri) și AH1 (17). De asemenea, a fost confirmat si un caz de infecție cu virusul gripal de tip B (mai puțin agresiv decât cel de tipul A). Din nefericire, săptămâna trecută s-a înregistrat și un deces, după cum v-am informat, al unei femei în vârstă de 66 de ani, care suferea și de alte afecțiuni asociate și care se afla internată la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

În total, de la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 993 cazuri de gripă în întreaga țară. La nivel național, Caraș-Severinul se află printre județele cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, după București, Argeș, Constanța, Olt și Iași. În celelate trei județe din regiunea Vest, numărul cazurilor de gripă confirmate este extrem de redus: doar două în Arad, șase în Timiș și opt în Hunedoara.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite