De veghe în minivacanţa de Sfânta Maria

 

Pentru a avea un climat de siguranţă, pe timpul minivacanţei de Sfânta Maria, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” vor fi zilnic la datorie, pregătiţi să intervină, în orice moment, în sprijinul comunităţilor.

 

Pe linie preventivă, în această perioadă, pompierii derulează acţiuni de îndrumare şi control la unităţi turistice de cazare şi alimentaţie publică, respectiv unităţi de cult, în zonele unde se preconizează o afluenţă mare de persoane. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă la dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de acces/evacuare, exploatarea în siguranţă a instalaţiilor electrice, existenţa autorizaţiilor de securitate la incendiu, precum şi asigurarea condiţiilor de siguranţă pentru utilizatorii unităţilor de cult.

 

De asemenea, pe durata manifestărilor artistice prilejuite de „Zilele Oraşului Moldova Nouă” în localitatea Moldova Veche şi „Gugulan Rock Festival” în municipiul Caransebeş, echipaje operative de pompieri vor fi prezente pentru asigurarea intervenţiilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Pentru a petrece această minivacanţă în siguranţă, pompierii cărăşeni recomandă respectarea următoarelor reguli şi măsuri simple:

 

– nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;

– nu aruncaţi la întâmplare resturile de chibrituri şi ţigări aprinse;

– nu blocaţi căile de acces pentru a permite intervenţia echipajelor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă;

– supravegheaţi în permanenţă copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul;

– anunţaţi imediat orice incendiu pe care îl observaţi la numărul unic de urgenţă 112.

 

Pompierii militari cărăşeni vă doresc o minivacanţă liniştită alături de cei dragi, fără evenimente care să vă pună viaţa în pericol”, ne transmit oficialii ISU Semenic.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available