Dezastru la examenul de titularizare în învățământ. În Caraș-Severin, doar 33% dintre candidați au obținut cel puțin nota 7!

 

Doar candidații care obțin cel puțin nota 7 la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice, a catedrelor vacante și a celor rezervate în învățământul preuniversitar se pot angaja pe perioadă nedeterminată. 

 

Ministerul Educației a publicat astăzi, 18 iulie, rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, desfășurată în data de 12 iulie. În Caraș-Severin, doar 33% dintre candidații ale căror lucrări au fost corectate au obținut cel puțin nota 7. Mai exact, este vorba despre 89 de candidați. Alți 101 candidați au obținut note peste 5, iar 80 nu au reușit nici măcar atât. Niciun candidat nu a obținut 10, cea mai mare notă fiind 9.90, obținută de doi candidați pentru posturi în învățământul preșcolar.

 

„La nivelul județului Caraș-Severin au fost prezenți 330 de candidați din totalul de 404 înscriși, au absentat 74, s-au retras din examen 57 de candidați din motive personale și un candidat din motive medicale, iar un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. La acest concurs național de angajare în învățământ, candidații care obțin note peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată, iar cei care obțin cel puțin nota 5, pe perioadă determinată”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Moatăr.

 

Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații astăzi, până la ora 21.00, și mâine, 19 iulie, până la ora 12.00, la sediul ISJ sau prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 26 iulie. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințe publice, în zilele de 27 și 28 iulie.

 

Sursă foto: digi24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite