Dezinsecție la sol și aeriană, pe raza municipiului Reșița

 

Acțiunea de combatere a insectelor va avea loc, dacă vremea va permite, în perioada 22 – 24 iunie. Operațiunile vor fi efectuate de o societate privată căreia i-au fost delegate activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe raza municipiului Reșița.

 

Lucrările de dezinsecție vor fi efectuate atât de la sol, cu utilaje de mare capacitate, cât și prin avio-tratament, cu ajutorul avioanelor utilitare. Acțiunea este programată în perioada 22 – 24 iunie, însă, în cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, termenul de executare a lucrărilor va fi prelungit sau decalat.

 

Dezinsecția va fi făcută de o societate comercială din Hunedoara, DD CHIM SRL Hunedoara (telefon: 0254 224080), cu următoarele substanțe: Cymina Ultra, Deltachim Plus și Vectobac WG. „Toate substanțele utilizate în cadrul lucrărilor de dezinsecție sunt avizate de către Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Produse Biocide”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

 

„Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. De asemenea, apicultorii sunt sfătuiți să ia toate măsurile pentru protejarea albinelor, astfel încât să se prevină apariția unor eventuale intoxicații ale acestora”, transmit autoritățile. Tratamentele avio pentru combaterea țânțarilor, care ar putea afecta albinele, sunt programate vineri, 23 iunie, între orele 06.00 – 11.00.

 

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii se pot adresa Serviciului Gospodărie Urbană din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, la numerele de telefon: 0255/211692, interior 173; 0255/210258 sau prin e-mail: mediu@primariaresita.ro.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite