„Diaconovici-Tietz”, pas (cu pas) spre finala națională Nextlab.Tech

Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșita, prin elevii clasei a IX-B de la Secția de Matematică-Informatică, s-au calificat în faza a doua a concursului Nextlab.Tech, organizat de Ministerul Educației și Cercetării.

Sub îndrumarea profesorului Cristian Ogășan, 13 colegi de clasă de la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșita au depășit prima fază a Concursului Național Nextlab.Tech, fiind răsplătiți de organizatori cu 6 kituri de robotică.

„Elevii calificați în faza a II-a vor construi 6 roboți de tip line-follower, iar in faza finală vor participa la București la Romexpo, în 21-22 noiembrie, într-o competiție cu alți colegi din țară. Kit-urile vor putea fi folosite ulterior și de colegii lor, în cadrul orelor de robotică de la CNDT”, informează conducerea Colegiului Național „Diaconovici-Tietz” Reșita.

Cei 13 elevi reșițeni calificați în etapa următoare a concursului Nextlab.Tech sunt: Alexandru Cîrlugea, Andra Boran, Aris Vucu, Bianca Zeliscu, Claudiu Drăghiță, Cristian Muntean, Denisa Constantin, Francesca Rotundu, Gabriel Donose, Paul Munteanu, Rareș Nicolae, Peternel Robert și Sara Florea. „Felicitări tuturor elevilor din clasa a IX-a B pentru munca depusă în vreme de pandemie pe platforma Nextlab.Tech! Succes la faza finală a concursului!”, este mesajul transmis public de conducerea CNDT.

Sponsorul principal al acestui concurs naţional este BCR, care oferă gratuit 500 de kit-uri de roboţi şi finanţează 200 de sesiuni de roboajutor.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite