Diagnosticată cu COVID-19, a refuzat internarea. A revenit din proprie inițiativă la spital și… n-a mai putut fi salvată

Doar 15 persoane au fost testate în Caraș-Severin în ultimele 24 de ore, nou confirmate cu COVID-19 fiind totuși 3. Ieri vorbeam despre 4 noi cazuri, însă atunci după testarea a 100 de persoane. Vestea și mai proastă este că în județ s-a înregistrat un nou deces din cauza coronavirusului și că la nivel național s-a atins un alt număr record de noi cazuri.

A decedat pacienta din Iaz, în vârstă de 72 de ani. Confirmată cu COVID, aceasta refuzase inițial internarea în spital, alegând să stea la domiciliu. După doar câteva zile s-a simțit rău și a revenit la spitalul din Caransebeș când situația i se agravase. Internată pe Secția de Terapei Intensivă, în cele din urmă femeia nu a mai putut fi salvată, ea având și boli asociate.

Precedentul deces, o femeie în vârstă de 75 de ani din Dognecea, care fusese internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, a fost anunțat în 18 iulie, după ce anteriorul data din… 1 iunie.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 2.485 de persoane (15 în ultimele 24 de ore) și au fost confirmate 171 de cazuri de infectare cu coronavirus. 109 persoane au fost vindecate și 11 au decedat (o persoană din alte cauze, noncovid). În spitalul din Reșița se află internați, potrivit raportării de azi a Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, 14 pacienți cu COVID (dintre care unul pe ATI), iar în spitalul din Caransebeș, 18. Patru dintre acești bolnavi au luat coronavirusul, cel mai probabil, de la locul lor de muncă: un abator al firmei Smithfield din județul Timiș. Patru cărășeni, conform DSP, continuă să se afle internați în spitale din Timișoara, Gătaia și Hațeg, iar 16 dintre confirmații cu COVID stau în izolare la domiciliu: 1 în Bocșa, 9 – Caransebeș, 4 – Reșița, 1 – Austria.

La nivel național, până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ultimele 24 de ore au fost testate 20.085 persoane, rata de pozitivare fiind 5,5%. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, niciun astfel de caz nefiind înregistrat în Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available