NO, AMU-I BAI! Un ministru cu dovezi: Din cauza unui management defectuos, Caraș-Severinul a ajuns Cenușăreasa Romsilva!

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat astăzi, la Reșița, că este dezamăgit de managementul instituțiilor silvice din județ și că, zilele următoare, la minister, va face o analiză serioasă a activității conducerii Direcției Silvice Caraș-Severin și a celei a Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că numai în timpul mandatului său de trei ori a fost trimis Corpul de Control în judeţ pentru delicte silvice, de management sau de investiţii pe care ar fi trebuit să le facă Direcţia Silvică, ocoale sau Parcurile, iar rapoartele au fost trimise către Parchet, Curtea de Conturi şi Romsilva.

Costel Alexe a afirmat că în ultimii ani în Caraş-Severin managementul pădurilor a fost unul defectuos. „Deşi este cea mai importantă zonă, cu cele mai mari şi mai valoroase păduri ale României, astăzi Caraş-Severin este Cenuşăreasa Romsilva. Este inadmisibil ca din cele 430.000 de hectare de pădure, cât avem astăzi în Caraş-Severin, 400.000 administrate de stat prin Romsilva sau unităţile teritorial administrative, să avem cele mai slabe rezultate! Pentru că aici, din nefericire, managementul a fost defectuos în ultimii ani”, a spus Alexe.

Aceste trei rapoarte ale Corpului de Control au fost transmise către Parchet, către Curtea de Conturi, către Romsilva, pentru a lua deciziile necesare „să eficientizăm activitatea în acest judeţ. Nu este normal să avem astfel de derapaje din partea celor de la Direcţia Silvică Caraş-Severin şi evident că în zilele următoare vom prezenta care sunt concluziile şi măsurile coercitive pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor le va lua în ceea ce priveşte Direcţia Caraş-Severin”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă susţinută în Centrul Civic al Reşiţei.

Ministrul Mediului a menţionat că trebuia realizat de mai mulţi ani un plan de management al Parcului Național Semenic – Cheile Caraşului. „După foarte mulţi ani de management defectuos la Parcul Naţional, vreau să cred – şi i-am pus azi în vedere directorului că dacă nu se ţine de termenele pe care şi le-a asumat astfel încât să intrăm cât mai repede la ordinul de ministru pentru planul de management al Parcului Semenic – Cheile Caraş, va avea o reală problemă”, a adăugat Alexe.

Ministrul Mediului a fost însoţit în vizita în Caraş-Severin de către ministrul de Interne, Marcel Vela.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available