Suntem prezenți și pe

Administrație

NO, AMU-I BAI! Un ministru cu dovezi: Din cauza unui management defectuos, Caraș-Severinul a ajuns Cenușăreasa Romsilva!

Publicat cu

în

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat astăzi, la Reșița, că este dezamăgit de managementul instituțiilor silvice din județ și că, zilele următoare, la minister, va face o analiză serioasă a activității conducerii Direcției Silvice Caraș-Severin și a celei a Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că numai în timpul mandatului său de trei ori a fost trimis Corpul de Control în judeţ pentru delicte silvice, de management sau de investiţii pe care ar fi trebuit să le facă Direcţia Silvică, ocoale sau Parcurile, iar rapoartele au fost trimise către Parchet, Curtea de Conturi şi Romsilva.

Costel Alexe a afirmat că în ultimii ani în Caraş-Severin managementul pădurilor a fost unul defectuos. „Deşi este cea mai importantă zonă, cu cele mai mari şi mai valoroase păduri ale României, astăzi Caraş-Severin este Cenuşăreasa Romsilva. Este inadmisibil ca din cele 430.000 de hectare de pădure, cât avem astăzi în Caraş-Severin, 400.000 administrate de stat prin Romsilva sau unităţile teritorial administrative, să avem cele mai slabe rezultate! Pentru că aici, din nefericire, managementul a fost defectuos în ultimii ani”, a spus Alexe.

Aceste trei rapoarte ale Corpului de Control au fost transmise către Parchet, către Curtea de Conturi, către Romsilva, pentru a lua deciziile necesare „să eficientizăm activitatea în acest judeţ. Nu este normal să avem astfel de derapaje din partea celor de la Direcţia Silvică Caraş-Severin şi evident că în zilele următoare vom prezenta care sunt concluziile şi măsurile coercitive pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor le va lua în ceea ce priveşte Direcţia Caraş-Severin”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă susţinută în Centrul Civic al Reşiţei.

Ministrul Mediului a menţionat că trebuia realizat de mai mulţi ani un plan de management al Parcului Național Semenic – Cheile Caraşului. „După foarte mulţi ani de management defectuos la Parcul Naţional, vreau să cred – şi i-am pus azi în vedere directorului că dacă nu se ţine de termenele pe care şi le-a asumat astfel încât să intrăm cât mai repede la ordinul de ministru pentru planul de management al Parcului Semenic – Cheile Caraş, va avea o reală problemă”, a adăugat Alexe.

Ministrul Mediului a fost însoţit în vizita în Caraş-Severin de către ministrul de Interne, Marcel Vela.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate7 secunde în urmă

Crowdfunding pentru tipărirea primei benzi desenate despre orașul post-industrial Anina

Administrațieo oră în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție5 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație14 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație16 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social22 de ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Cele mai citite