DIGITALIZARE. 6,8 milioane de lei pentru încă două proiecte din Caraș-Severin, propuse de primăriile din Reșița și Caransebeș

12 municipii din România, printre care Reșița și Caransebeș, vor beneficia de 28,6 milioane de lei în vederea finanțării unor proiecte importante pentru comunitățile locale. Girul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a fost dat ieri, 18 mai, prin semnătura ministrului Ion Ștefan.

MLPDA anunță că 28,6 milioane de lei vor fi direcționate către proiecte derulate în 12 municipii și alte 13,7 milioane de lei pentru 4 județe din țară, cu scopul finanțării unor proiecte propuse de autoritățile publice locale.

„Programele operaționale pot deveni instrumentul cel mai important pentru accesarea de fonduri de către autoritățile locale, iar faptul că, astăzi (ieri, n.r.), am semnat contracte POCA ce depășesc 42 de milioane de lei demonstrează, încă o dată, eficiența și accesibilitatea acestor programe gestionate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, a declarat ministrul Ion Ștefan. 

Primăria Reșița, parteneriat cu UBB Cluj-Napoca

Municipiul Reșița a solicitat fonduri pentru proiectul „Organizarea unei Planificări Echilibrate a Nevoilor Municipiului Reșița – O.P.E.N. Municipiul Reșița”, care necesită un buget total de 3.941.746,50 lei. În acest proiect, partener al UAT Reșița este Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca. Bugetul UAT Municipiul Reșița va fi de 3.355.054,50 lei, din care 2% reprezintă cofinanțarea Primăriei. UBB Cluj-Napoca va avea bugetată suma de 586.692 lei, cofinanțarea universității fiind de 11.734 lei. Perioada de implementare a proiectului este 24 de luni.

Obiectivul general al proiectului, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), este „eficientizarea activității administrației publice locale din Municipiul Reşiţa prin introducerea unui sistem informatic integrat şi o planificare echilibrată a nevoilor cu orizont de timp 2030 în vederea simplificării accesului cetăţenilor la serviciile oferite partajat de Municipiul Reșița în concordanţă cu SCAP”, ne informează reprezentanții municipalității.

Obiectivele specifice proiectului sunt trei: 1 – Eficientizarea activității administrației publice din municipiul Reșița prin implementarea unui sistem informatic integrat inclusiv servicii digitale pentru cetateni pentru serviciile furnizate partajat de către Municipiul Reşiţa în vederea simplificării accesului cetăţenilor la serviciile oferite partajat de Municipiul Reșița; 2 – Dezvoltarea capacitatii de planificare și fundamentarea procesului decizional la nivelul administratiei publice locale din Municipiul Reșița prin realizarea documentelor strategice SIDU şi PMUD orizont 2030; 3 – Creșterea nivelului de responsabilitate și eficiență în administrația publică locală din Municipiul Resita, prin instruirea unui număr de 100 de angajați ai Primariei pentru a-i capacita in domeniile implementate prin proiect.

Digitalizare și la Caransebeș

Tot despre digitalizarea serviciilor este vorba și în proiectul propus de Primăria Caransebeș. Și tot prin POCA ar urma să vină banii. Denumirea proiectului: „Servicii publice partajate eficiente – Continuarea simplificării procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni prin digitalizarea serviciilor publice partajate în Municipiul Caransebeș (SPRE)”. Bugetul total este de 2.879.648,00 lei.

Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice 2014-2020 (SCAP) reprezintă condiționalitatea ex-ante în vederea accesării fondurilor europene în perioada 2014–2020 pentru domeniul administrație publică. Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020 este finanțat din Fondul Social European (FSE), în cadrul obiectivului tematic nr. 11 „Consolidarea capacității instituționale a autorităților publice și a părților interesate și eficiența administrației publice”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite