Din nou, date contradictorii privind cazurile COVID-19 în Caraș-Severin

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în Caraș-Severin au fost confirmate, până astăzi, 106 cazuri de infectare cu coronavirus. DSP, care centralizează datele din județ, raportează, însă, doar 104 cazuri. Este a doua oară, în decurs de numai câteva zile, când cifrele de la centru sunt mai mari decât cele de la nivel județean.

De la momentul în care autoritățile au decis să facă publice datele privind evoluția COVID-19 pentru fiecare județ, puține au fost zilele în care cifrele furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și comunicate de GCS au coincis cu cele raportate de DSP Caraș-Severin. Bilanțul DSP a arătat, „de regulă”, mai multe cazuri noi decât cel al GCS. Potrivit autorităților, diferențele ar proveni din decalaje în înregistrarea datelor furnizate din teritoriu. Cu alte cuvinte, informația ajunge mai greu la centru și, de aici, nesincronizarea datelor.

Explicația nu mai stă, însă, în picioare, astăzi, când DSP Caraș-Severin raportează un număr mai mic de îmbolnăviri decât cel comunicat de GCS la nivel central: 104, față de 106! Asta după ce, ieri, situația era pe dos: GCS a comunicat 102 cazuri, DSP, 103! Sau, altfel spus, potrivit GCS, în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin ar fi fost confirmate 4 cazuri, în timp ce DSP raportează doar un singur caz nou! O siutație de acest gen s-a mai înregistrat pe 1 mai.

DSP Caraș-Severin: 104 cazuri, 67 vindecați, 6 decese

Așadar, DSP Caraș-Severin raportează 104 cazuri de persoane infectate cu croronavirus, dintre care „vindecați în Caraș-Severin: 59 (23 la Reșița și 36 la  Caransebeș); vindecați în Timiș: 8; persoane decedate: 5 în Caraș-Severin, și 1 în Timiș; persoane internate în Caraș-Severin: 28 (15 la Reșița, 13 la Caransebeș); persoane internate în alte județe: 2 și o persoană confirmată care a decedat din alte cauze noncovid”.

La nivel național, potrivit GCS, până astăzi au fost confirmate 13.512 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 803 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite