UPDATE. Directorul Tabugan, prins în ofsaid de Agent Green. Se solicită „intervenția personală a premierului”

Directorul Direcției Silvice Caraș-Severin a trimis ieri redacțiilor din județ un comunicat de presă care se dovedește a fi mincinos. „Victoria incontestabilă” a Romsilva împotriva Agent Green „la Înalta Curte de Casație și Justiție”, într-o speță în care activiștii de mediu reclamă efectuarea de tăieri ilegale de păduri în Caraș-Severin, nu putea avea loc, deoarece instanța supremă nu s-a pronunțat!

Ion Tabugan, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin, anunța ieri că „Romsilva a obținut în aceste zile la Înalta Curte de Casație și Justiție o hotărâre definitivă împotriva reclamantei Asociația Agent Green, care a solicitat suspendarea Ordinului nr. 195/2014 emis de Ministerul Apelor și Pădurilor de aprobare a amenajamentului silvic pentru Ocolul Silvic Băile Herculane, subunitate a Direcției Silvice Caraș-Severin”. Tabugan clama chiar o „victorie incontestabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție a administratorului pădurilor de stat din Caraș-Severin împotriva Agent Green”. Mai mult decât atât, așa cum titra ieri resita.ro preluând comunicatul de presă, Tabugan avea să concluzioneze că astfel, prin decizia finală a ICCJ, se dovedește că Direcția Silvică Caraș-Severin ca unitate a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva „este un bun administrator al pădurilor statului din județul Caraș-Severin”.

Nimic mai fals!, avea să demonstreze tot ieri organizația de mediu Agent Green, printr-o postare pe pagina de Facebook a organizației pentru protecția mediului: „Un caz destul de grav care necesită intervenția personală a premierului și Guvernul României. Romsilva a anunțat în presă că ar fi câștigat un proces cu Agent Green la Înalta Curte de Casație și Justiție, deși termenul pentru pronunțarea recursului a fost stabilit pentru 25 martie 2021. În acest proces, Agent Green a chemat în judecată Romsilva, Ministerul Mediului și Agenția Națională pentru Protecția Mediului pentru că au aprobat tăieri ilegale pe raza Ocolului Silvic Băile Herculane în Parcul Național sit Natura 2000 Domogled – Valea Cernei”.

Reprezentanții Agent Green nu s-au limitat însă la atât, aceștia postând și un link care duce la pagina de internet a Înaltei Curți de Casație și Justiție (scj.ro), unde este prezentat stadiul procesului dintre Agent Green, în calitate de recurent (reclamant), și cele patru părți intimate (pârâți): Ministerul Apelor și Pădurilor, Direcția Silvică Caraș-Severin, Agenția Națională de Protecția Mediului și Ocolul Silvic Băile Herculane.

Activiștii de mediu mai semnalează că, în alte două procese similare pentru aceleași arii naturale protejate, Agent Green a obținut în anul 2020 victorii definitive, tăierile fiind suspendate pe aproximativ 33.000 hectare pe raza ocoalelor Padeș și Baia de Aramă. La fel s-a întâmplat într-un caz asemănător din Munții Făgăraș, unde Agent Green a obținut o victorie similară pe raza Ocolului Silvic Avrig, mai arată oengiștii de la Agent Green.

Explicație foto: Ion Tabugan, pe vremea când era deputat. Și a fost (până în decembrie 2020) vreme de trei mandate, perioadă în care a schimbat de mai multe ori carnetul de partid. Sursă foto: carasanul.ro.

UPDATE, 4 februarie, ora 16.55

Deși Direcția Silvică Caraș-Severin (sau directorul Ion Tabugan) nu a uzat de dreptul la replică (în ceea ce ne privește), pe pagina de Facebook a RNP Romsilva au apărut precizări care contrazic cele susținute de Agent Green. Redăm mai jos poziția Romsilva.

„Încă un FAKE NEWS marca Agent Green. Organizația de «mediu» Agent Green a lansat în spațiul public, din nou, o serie de informații false referitoare la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Direcția Silvică Caraș-Severin a anunțat marți, 2 februarie, că a câștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul în care organizația Agent Green a cerut suspendarea aplicării amenajamentului silvic aprobat al Ocolului Silvic Băile Herculane. Organizația de «mediu» Agent Green a lansat imediat o serie de informații false, susținând că Direcția Silvică Caraș-Severin nu a câștigat acest proces la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a judecat apelul declarat de Agent Green, în urma pierderii procesului la Curtea de Apel București. Vă prezentăm alăturat extrase din decizia 3260 a Înaltei Curți de Casație și Justiție care demonstrează fără niciun dubiu faptul că Direcția Silvică Caraș-Severin a câștigat procesul cu Agent Green și această organizație de «mediu» lansează din nou informații false. Precizăm că acest proces câștigat nu este o excepție, juriștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva obținând mai multe decizii favorabile, unele definitive și altele cu recurs, în numeroasele procese intentate de organizația de «mediu» Agent Green. Asigurăm publicul că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va apăra ca întotdeauna, prin juriștii săi, interesele instituției și ale statului, inclusiv atunci când organizații de «mediu» lansează informații false care aduc prejudicii de imagine”.

Romsilva a atașat acestui text și câteva facsimile privind decizia ICCJ, din care reiese că se referă la un alt proces decât acela la care făcuse trimitere Agent Green. Cazul prezentat de Romsilva a fost soluționat definitiv în favoarea regiei în vara anului trecut. Cel despre care vorbesc activiștii de mediu are termen la ICCJ în 25 martie 2021.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite