Ion Tabugan, după un proces câștigat de Romsilva: „Direcția Silvică Caraș-Severin este un bun administrator al pădurilor statului din județ”

„Victorie incontestabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție a administratorul pădurilor de stat din Caraș-Severin împotriva Agent Green”, anunță directorul Direcției Silvice Caraș-Severin, Ion Tabugan, printr-un comunicat de presă.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut în aceste zile la Înalta Curte de Casație și Justiție o hotărâre definitivă împotriva reclamantei Asociația Agent Green, care a solicitat suspendarea Ordinului nr. 195/2014 emis de Ministerul Apelor și Pădurilor de aprobare a amenajamentului silvic pentru Ocolul Silvic Băile Herculane, subunitate a Direcției Silvice Caraș-Severin, anunță Ion Tabugan.

„Prin acțiunea neîntemeiată a Asociației Agent Green în vederea suspendării aplicării Ordinului 195/2014 emis de Ministerul Apelor și Pădurilor, arătându-se clar faptul că aplicarea amenajamentului silvic la Ocolul Silvic Băile Herculane nu produce consecințe greu sau imposibil de înlăturat așa cum susține reclamanta, fiind bazat pe norme tehnice legale și aplicabile pădurilor din România.

Decizia emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție precizează foarte clar faptul că implementarea amenajamentului silvic pe linie de mediu s-a făcut în mod transparent și în cele mai legale condiții, la data implementării nefiind necesară evaluarea de mediu și evaluare adecvată.

Această victorie reprezintă cu siguranță un pas înainte, iar faptul că pârâții pierzători sunt înseși Asociația Agent Green, ne confirmă în acest moment faptul că Direcția Silvică Caraș-Severin ca unitate a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care este un bun administrator al pădurilor statului din județul Caraș-Severin și implementează cu responsabilitate și succes prevederile legislației din România.

Susținem în continuare faptul că trebuie asigurată continuitatea gospădăririi silviculturale a suprafețelor care nu prezintă strict interes științific, pădurea trebuind gospodărită în continuare de silvicultori, iar aplicarea amenajamentelor silvice aprobate de către Statul Român este pentru noi literă de lege”, se mai arată în comunicatul de presă trimis redacției de Direcția Silvică Caraș-Severin și semnat de directorul Ion Tabugan. Acesta a revenit recent pe funcția ocupată până în anul 2008, după 12 ani petrecuți în Parlament. A fost deputat PNL, UNPR, PMP, ALDE și iar PNL.

Sursă foto: expressdebanat.ro

UPDATE, 3 februarie, ora 12.10 

Directorul Tabugan, prins în ofsaid de Agent Green. Se solicită „intervenția personală a premierului”

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite