Divorț la CSM Reșița. Minteuan lasă echipa acolo unde a găsit-o în noiembrie: pe loc retrogradabil

Antrenorul Alin Minteuan s-a despărțit de CSM Reșița, după seria de cinci rezultate negative înregistrate de la reluarea sezonului ligii secunde la fotbal.

„CSM Reșița și antrenorul echipei, Alin Minteuan, au reziliat de comun acord contractul. Pe această cale dorim să îi mulțumim pentru aportul adus în Valea Domanului în această perioadă și îi dorim mult succes mai departe. De pregătirea echipei se va ocupa Călin Cheregi ajutat de Sergiu Coc”. Așa sună anunțul postat astăzi de conducerea CSM Reșița pe pagina de Facebook a grupării din Valea Domanului.

Clujeanul Alin Minteuan a preluat echipa din Banat la începutul lunii noiembrie, când aceasta se afla pe locul 18, retrogradabil, cu 8 puncte scoase în 8 meciuri. Au urmat o înfrângere dintr-un penalty discutabil la Mioveni și apoi cinci jocuri în care CSM Reșița a obținut 10 puncte: 1-0 cu Concordia Chiajna (acasă), 2-1 cu ”U” Cluj (a), 0-1 cu Farul Constanța (deplasare), 0-0 cu Rapid (d), 2-0 cu Ripensia (a). Reșița începea astfel să viseze frumos. După pauza competițională încheiată cu 4 victorii și o singură înfrângere din cele 6 meciuri amicale disputate, a început dezastrul. De la reluarea campionatului, în 20 februarie, până sâmbătă, 20 martie, jucătorii pregătiți de Minteuan au adus un singur punct din 5 partide de campionat, seria de rezultate negative culminând cu rușinosul 0-6 de la Recea. CSM Reșița a ajuns din nou pe loc retrogradabil, 17, cu 19 puncte și golaveraj -14, dar ar fi putut sta și mai rău, dacă Turris nu s-ar fi retras din campionat și, astfel, nu i s-ar fi anulat toate rezultatele înregistrate (inclusiv, deci, acel 4-1 de la Turnu Măgurele împotriva rosso-nerilor).

Pe banca tehnică a echipei reșițene redevine „principal” fostul antrenor secund Călin Cheregi, cel care a asigurat interimatul la acea înfrângere de la Turris. Evident, este o soluție de avarie la care apelează din nou directorul executiv al CSM Reșița, Cristian Bobar, cel care a anunțat azi că a aplicat jucătorilor cele mai drastice sancțiuni financiare după eșecul de la Recea: „Nu e cazul să spun public ce discuție am avut cu jucătorii, rufele ni le spălăm în familie. Important e ca măsurile pe care le-am luat și le voi lua în continuare să dea rezultate, astfel încât la final să ne atingem obiectivul. Vine meciul cu Craiova, ultimul înaintea play-out-ului, a rămas antrenor principal interimar Călin Cheregi. Sper să găsesc zilele următoare soluția cea mai bună pentru a ne salva de la retrogradare”. 

UPDATE, 24 martie, ora 17.20

Conducerea CSM Reșița anunță că toate meciurile din etapa următoare se vor juca duminică, 28 martie, de la ora 15.00. Deci și partida din Valea Domanului.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite