Doar două centre de vaccinare din Caraș-Severin mai au locuri disponibile pentru programare. Aproape 2.500 de persoane, pe listele de așteptare

Județul Caraș-Severin figurează pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro cu zece centre de vaccinare: trei în Reșița și câte unul în Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Bocșa, Bozovici, Soceni și Slatina Timiș. În momentul de față, doar două centre mai au locuri libere pentru programare, la șase centre au fost deschise liste de așteptare, iar alte două nu au, în momentul de față, nici această opțiune.   

Centrele de vaccinare de la Colegiul Economic al Banatului Montan și de la Școala Gimnazială „Mihai Peia”, ambele din Reșița, sunt singurele unde, în momentul de față, mai pot fi făcute programări pentru imunizarea împotriva COVID-19. În total, aici sunt disponibile în jur de 700 de locuri (429 la Școala Gimnazială „Mihai Peia” și 263 la Colegiul Economic al Banatului Montan). În aceste centre, vaccinarea se face cu serul produs de compania AstraZeneca. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, până în această dimineață, aici fuseseră vaccinate 1.852 de persoane, dintre care 70 în cursul zilei de ieri.

În alte șase centre de vaccinare în care în cadrul etapei a II-a au fost administrate doar vaccinuri Pfizer-BioNTech, au fost deschise liste de așteptare pe care s-au înscris, deja, aproape 2.500 de persoane. Cele mai multe dintre acestea erau, astăzi la prânz, la centrele de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (724 persoane înscrise) și de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița (605 persoane). Alte 358 de persoane sunt pe lista de așteptare la Centrul de vaccinare Bocșa; 327, la Spitalul Orășenesc Oravița; 216, la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și 141, la Centrul Multifuncțional din Bozovici.

În județ mai sunt active două centre de vaccinare, care au fost deschise ieri, 15 martie, dar unde s-au epuizat, deja, toate locurile, programările fiind făcute până în luna aprilie. Este vorba despre centrele de la Soceni și Slatina Timiș, pentru care au fost alocate 1.780 de doze de vaccin produs de compania farmaceutică Moderna. Ieri, în prima zi de funcționare, în aceste centre au fost vaccinate 120 de persoane (câte 60 în fiecare centru). Cel puțin deocamdată, pentru centrele de la Soceni și Slatina Timiș nu au fost deschise liste de așteptare pe platforma națională.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 și până în prezent, în Caraș-Severin s-au primit 30.224 de doze de vaccin (26.944 Pfizer, 1.780 Moderna și 1.500 AstraZeneca), din care s-au administrat 28.742 de doze, după cum urmează: 3.267 la Spitalul Județean de Urgență Reșița; 8.266 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș; 7.295 la Spitalul Orășenesc Oravița; 238 la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu; 3.877 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă; 2.027 la Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița; 984 la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița; 868 la Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița; 60 la Centrul Medical Județean; 900 la Centrul Multifuncțional Bozovici; 900 la Centrul Bocșa; 60 la Centrul de permanență Slatina Timiș și 60 la Centrul de permanență Soceni. Dintre acestea, 802 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore: 136 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș; 170 la Spitalul Orășenesc Oravița; 114 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă; 72 la Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița; 33 la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița; 37 la Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița și câte 60 la centrele de vaccinare din Bozovici, Bocșa, Slatina Timiș și Soceni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite