UPDATE. Doi ziariști și un medic propuși de PSD să-i ia locul lui Nelu Popa la Primăria Reșița!

Apărut astăzi pe piață, chestionarul sondajului de opinie comandat de PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat social-democrat la funcția de primar al Reșiței propune nume-surpriză. Un medic și doi jurnaliști ni se spune că s-ar afla pe listă!

Singurul nume de posibil candidat PSD pentru funcția deținută de liberalul Ioan Popa, făcut public până acum de conducerea județeană a PSD, era cel al senatorului Narcis Ionuț Chisăliță. Pe la colțurile social-democrate se mai vorbea despre viceprimarul Gabriel Duruț și liderul grupului de consilieri locali PSD, Mirel Sabo. În cele din urmă, doar doi dintre aceștia trei au fost prinși în sondaj: Chisăliță și Duruț.

Până aici, nicio surpriză. Surprize ar fi următoarele nume care, ni se spune neoficial, s-ar afla în chestionarele sondajului de opinie: medicul Gheorghe Jenar și jurnaliștii Sergiu Taban și Dan Popoviciu. Jenar plecase în urmă cu trei ani din PSD pentru a se înscrie în Pro România, dar la sfârșitul anului 2019 a revenit în PSD. Gheorghe Jenar a candidat și în 2016 la alegerile pentru Primăria Reșița, dar din partea UNPR. A terminat pe locul al treilea, cu 1287 de voturi, mult în spatele lui Ioan Popa (7776) și chiar Ioan Crina (7277). Numele lui Sergiu Taban este legat de reper24.ro și Radio Reșița, iar Dan Popoviciu s-a exprimat în ultimul timp în expressdebanat.ro, ieșind în evidență chiar în această lună cu scriituri critice la adresa lui Nelu Popa.

Pe aceeași listă de posibili candidați din partea PSD se mai află numele lui Rareș Ganțolea, consilier prin Instituția Prefectului, care în septembrie era vehiculat de reper24.ro că va fi numit de Guvernul Dăncilă subprefect de Caraș-Severin. Guvernul PSD a picat, iar Ganțolea nu a mai prins funcția promisă.

Sursă foto: expressdebanat.ro

UPDATE, ora 23

Dan Popoviciu recunoaște că în urmă cu două-trei săptămâni a avut o discuţie telefonică cu senatorul PSD de Caraş-Severin, Ionuţ Chisăliţă, care i-a spus: „Vezi că te bag într-un sondaj în care testăm notorietatea unor reşiţeni, pesedişti, dar şi oameni din societatea civilă”. Popoviciu spune că a „luat-o ca pe o glumă”, deși era de notorietate faptul că PSD urma să comande un sondaj de opinie pentru a-și stabili candidatul pentru Primăria Reșița. Acum, după apariția articolului din resita.ro și după ce i s-a confirmat că numele i se află în chestionarul comandat de PSD, Popoviciu anunță că nu se va băga „în veci în troaca politică” şi nu va face „jocurile niciunei jigodii din troacă”. Să i se fi aplecat de când le tot face? (E. Cotarcea)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite