Principalele obiective ale ABA Banat în Caraș-Severinul anului 2020

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) are pregătit pentru anul 2020 un portofoliu de proiecte de investiții în spațiul hidrografic Banat, al cărui obiectiv principal declarat este scăderea gradului de expunere a populației la inundații. În Caraș-Severin se va acționa în principal în două localități.

În anul 2019, ABA Banat a investit 30.849.000 lei în proiecte de investiții (din care 13.845.000 lei sunt de la bugetul de stat și 17.044.000 lei sunt din surse proprii), iar pentru anul 2020 se propune demararea a șase noi proiecte, având un cost aproximativ de 34.000.000 lei.

În Caraș-Severin, ABA Banat consideră necesar „să fie scoase de sub efectul inundațiilor zona aval cartier Aeroport și zona Caransebeșul Nou din municipiul Caransebeș prin realizarea unui canal de deviere de 1,25 km lungime din pârâul Zlagna în râul Sebeș și lucrări de amenajare a unei acumulări nepermanente pentru preluarea debitelor de viitură pe pârâul Potoc, alături de recalibrarea albiei pârâului în zona aval pod de pe strada Tudor Vladimirescu până la podul de cale ferată din Caransebeș”, informează Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Totodată, Administraţia Bazinală de Apă își propune să se realizeze în satul Remetea-Pogănici, comuna Fîrliug, un sistem de evacuare a apelor din incinta îndiguită provenite din scurgerea apelor de pe versanți, în perioada în care fenomenele hidrometeorologice deosebite se suprapun cu nivelul ridicat în pârâul Pogăniș.

În prima etapă, în anul 2020, se va realiza proiectarea lucrărilor (faza Proiect tehnic), iar ulterior, vor fi achiziționate lucrările de execuție. De asemenea, ABA Banat va continua lucrările începute anii anteriori, pentru care mai sunt necesare fonduri în valoare de aproximativ 35.000.000 lei”, mai precizează directorul Titu Bojin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available