DOLIU MASONIC în Reșița. Loja penală „Lumină și Adevăr” a fost îngropată! Și deferită Tribunalului Masonic!

Durere mare pentru sforarii din masoneria locală! Loja „Lumină și Adevăr” din Reșița a fost trasă pe linie moartă de către Marea Lojă Națională din România! Marele Maestru al MLNR Radu Bălănescu a dispus suspendarea activității Lojei „Lumină și Adevăr” – Orientul Reșița. I-a stins lumina! Vom afla oare adevărul despre combinațiile pe bani publici făcute de frații de lojă, conduși în trecut de… fratele lor suprem, Sorin Frunzăverde?

Șase loji din Obediența Marii Loji Naționale a României au fost executate de capii MLNR! Este vorba despre două loji din Brașov – „Transilvania Terra Dacica” (Nr. 225), „Trei Coloane” (Nr. 362), și câte una din Timișoara – „Tibiscum” (Nr. 22), Constanța – „Minerva” (Nr. 133), Iași – „Mihail Kogălniceanu” (Nr. 335) și Reșița – „Lumină și Adevăr” (Nr. 35).

În Decretul nr. 3607/R.B. semnat de Radu Bălănescu, Mare Maestru al MLNR, Cătălin Tohăneanu, Mare Secretar, și Ovidiu Galeș, Mare Orator, se stipulează următoarele:

„Noi, Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România,

În virtutea puterilor încredințate Nouă, Am Decretat și Decretăm:

Articol unic: În temeiul Art. 6.5, lit „q” din Constituția MLNR și al Art. 2.1.2, lit. „m” din Regulamentul General al MLNR și al Hotărârii Marelui Consiliu al MLNR din Ținuta din data de 11.06.6020 A.L., se dispune retragerea Patentei și suspendarea din activitate a următoarelor Loji din Obediența Marii Loji Masonice Naționale din România, cât și sesizarea Tribunalului Masonic al Marii Loji Masonice Naționale din România (…), [n.r., vezi lojile enumerate mai sus].

Se împuternicește Marele Secretar al MLNR pentru distribuirea acestui Decret în toate Lojile Simbolice din Obediența Marii Loji Masonice Naționale din România.

Dat de mine personal, cu Sigiliul MLNR, în ziua a 11-a a celei de-a șasea luni a A.L. 6020”.

Data de 11 din luna a 6-a a anului 6020 după calendarul francmasonilor este echivalentă cu 11 iunie 2020 în lumea noastră, a mulțimii de fraieri care permitem unor șmecheri îmbuibați să pună la cale tot felul de combinații, cu scopul de a dispune după bunul plac de resursele financiare ale autorităților publice locale, județene, naționale, europene.

La Reșița, frăția penalilor

Din Loja „Lumină și Adevăr” – Orientul Reșița este de notorietate că au făcut parte politicieni care aveau să ajungă în fruntea administrației publice județene și municipale, precum Sorin Frunzăverde (președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin), Liviu Spătaru (primar), Mihai Stepanescu (primar), Ioan Crina (viceprimar și, după arestarea lui Stepanescu, viceprimar cu atribuții de primar), dar și personaje propulsate la acea vreme la conducerea unor instituții deconcentrate din județ, cum ar fi Radu Albotă (director al Direcției de Sănătate Publică) și Dumitru Micu (inspector șef al Inspectoratului de Poliției al Județului). O influență aparte în cadrul lojii reșițene a avut celebrul Marian Mihăilă, fost ofițer SIE și apropiat al lui Sorin Frunzăverde, ajuns în forurile de decizie ale Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, ca președinte de Senat, dar și ca prorector.

Mulți dintre masonii reșițeni s-au implicat în combinații murdare, dar relațiile pe care le aveau cu magistrați corupți i-au scăpat adeseori să răspundă penal pentru faptele lor. Cu trecerea timpului, crezându-se „curat intangibili”, unora a ajuns să li se înfunde.

Chiar dacă l-a avut de partea sa pe fratele mason Cătălin Șerban, vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, Mihăilă și judecătorul au fost condamnați la închisoare (primul, cu suspendarea executării) pentru fapte penale dovedite în dosarul de spionaj economic Moldomin-Mineco. Marian Mihăilă este, totodată, unul dintre protagoniștii dosarului cu abuzuri comise la UEMR. Procurorii au demonstrat că profesori din universitate acordau note pe bază de favoruri financiare sau chiar sexuale, călcând în picioare principiile sistemului de învățământ și punând astfel bazele distrugerii UEMR. Tot condamnări la închisoare au primit și alți membri (cândva) venerabili ai Lojii „Lumină și Adevăr”, și-i amintim aici pe cei mai marcanți pentru comunitatea locală: Sorin Frunzăverde și Mihai Stepanescu.

În urmă cu trei ani arătam în expressdebanat.ro că, începând de la alegerile din 1992, Reşiţa a avut doar doi primari non-masoni: Mircea Popa, 1992-2004, şi Ioan Popa, 2016-2020. În ceilalţi 12 ani, deci în perioada 2004-2016, Primăria Reşiţa a fost condusă de foşti sau actuali membri ai Lojei „Lumină şi Adevăr“, Orientul Reşiţa: Liviu Spătaru, Mihai Stepanescu, Ioan Crina. Dintre aceștia, însă, Liviu Spătaru a ales să-și dea demisia demisia din această organizație, cu puțin timp înaintea alegerilor locale din 2008. Venise momentul ca Mihai Stepanescu să-i ia locul în funcția de primar al Reșiței.

Potrivit unor surse neoficiale, cele șase loji au fost „executate” de conducerea Marii Loji Naționale din România pentru că ar fi conspirat la înlăturarea de la conducerea acesteia a Marelui Maestru Radu Bălănescu.

Explicație foto: Secvență dintr-un ritual masonic consumat la Reșița în urmă cu 16-17 ani.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite