Donație cu dedicație pentru secția din spital care l-a tratat de COVID-19! [FOTO]

După ce a fost vindecat de COVID-19 de medicii reșițeni, un cărășean a donat peste 20.000 de lei pentru dotarea cu un ecograf portabil a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița, unde fusese tratat. 

Un ecograf portabil E3 (foto) în valoare de 45.429 de lei a ajuns pe Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița. Până acum, secția nu dispunea de un asemenea aparat, iar pacienții care aveau nevoie de investigații suplimentare, în cazul agravării stării de sănătate, trebuiau mutați pe o altă secție unde exista un ecograf fix.

Achiziționarea aparatului a fost posibilă și datorită familiei unui pacient infectat cu COVID-19 care a fost tratat la Secția Boli Infecțioase. „Aparatul a fost achiziționat cu sprijinul unui donator care a decis să dăruiască jumătate din suma necesară. Cealaltă jumătate provine din fondul strâns în urma campaniei de donații pentru spital. Familia unui pacient infectat cu COVID-19 și tratat pe Secția de Boli Infecțioase a decis să facă donația în semn de mulțumire față de cadrele medicale din spital. De azi înainte, pacienților li se vor putea face investigațiile necesare chiar pe Secția de Boli Infecțioase, reducând astfel stresul deplasării și al întârzierilor”, informează reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan, entitate care a organizat, în această perioadă, campanii umanitare pentru spital.

Ventilatoare pentru UPU

Săptămâna aceasta, Fundația Comunitare Banatul Montan a reușit, prin intermediul Asociației pentru Relații Comunitare, și achiziționarea a două ventilatoare portabile multi-funcționale pentru Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Reșița. Valoarea acestora este de peste 55.000 de lei, iar banii provin din Fondul de urgență gestionat de Asociația pentru Relații Comunitare.

„La sfârșitul lunii martie, Asociația pentru Relații Comunitare se alătura campaniei noastre de strângere de fonduri pentru lupta împotriva COVID-19, printr-un grant în valoare de 83.000 de lei. Suma a fost folosită pentru achiziționarea a 3 ventilatoare mobile, apte pentru a fi folosite în situații de urgențe. Cel de-al treilea aparat va ajunge săptămâna viitoare la Spitalul Județean de Urgență Slobozia”, precizează reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available