Donație „Salvați Copiii”: kituri de protecție pentru medicii de la SJU Reșița

Spitalul Județean de Urgență Reșița va primi echipamente medicale de protecție, indispensabile în lupta cu pandemia de COVID-19, achiziționate din fondul de urgență deschis de „Salvați Copiii” România.

„În urma solicitărilor primite de la medici, 75 de kituri medicale de protecție, constând în halate impermeabile și costume chirurgicale, halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși nitril, bonete tip cagulă, botoșei impermeabili, vor fi livrate Maternității Cantacuzino din București, Spitalului Clinic de Urgență Sibiu și Spitalului Județean de Urgență Reșița”, informează „Salvați Copiii” România.

La Reșița vor ajunge 25 de kituri pentru secțiile Neonatologie și Pediatrie.

De asemenea, organizația a achiziționat câte un ventilator de suport respirator pentru Spitalul Universitar de Urgență București și pentru Spitalul Județean de Urgență Botoșani. Investiția are o valoare totală de 74.250 de euro.

Banii au fost alocați din fondurile strânse în contul de urgență pe care „Salvați Copiii” România l-a deschis pentru sprijinirea imediată a sistemului medical, RO43RNCB0071011434790083. Și persoanele fizice care vor să ajute pot face donații aici: FOND DE URGENȚĂ PENTRU SPITALE.

Până acum, în cont a fost colectată suma de 177.556 de euro, iar din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor, 10.337 de euro.

În spitalele din România nu se găsește nimic

Necesarul este, însă, mult mai mare, potrivit centralizării făcute de „Salvați Copiii” în urma solicitărilor venite din partea a zeci de spitale din întreaga țară: „În acest moment, 48 de spitale ne-au solicitat aparatură medicală vitală și echipamente de protecție, în valoare de 3 milioane de euro. Spitalele au nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție pentru protejarea copiilor, medicilor și părinților: măști, mănuși, halate de protecție, ochelari de protecție, consumabile: dezinfectanți, săpun lichid, prosoape de hârtie”. Practic, pe lista întocmită de medici se regăsesc de toate, de la ventilatoare și sisteme de resuscitare, până la termometre și teste coronavirus:

2 Videofibroscoape;

7 Ventilatoare performante;

5 Lămpi bactericide UV mobile;

4 Sisteme de resuscitare;

8 Injectomate;

17 Monitoare de funcții vitale;

18 Pulsoximetre;

50 Nebulizatoare;

73 Termometre no touch;

100 Ochelari de protecție;

170 Kituri echipamente de protecție cu halat impermeabil și costum chirurgical;

2.000 l. Dezinfectanți;

10.000 Halate de unică folosință;

10.000 Măști de unică folosință;

10.000 Teste Coronavirus;

1 Set aparatură necesară pentru telemedicină (PC, imprimată, căști cu microfon, laptop).

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite