Dosar penal în cazul celor doi frați din Globurău. Micuții au fugit de acasă după ce au fost agresați fizic de tatăl lor

 

Cei doi frați din Globurău, comuna Mehadia, care au fost dați dispăruți miercuri seara fugiseră de acasă după ce au fost bătuți de tatăl lor. Copiii au fost preluați de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin, iar pe numele tatălui agresor a fost întocmit dosar penal.

 

Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Caraș-Severin a venit, în această dimineață, cu precizări suplimentare referitoare la cazul celor doi minori din Globurău, de 5, respectiv 3 ani, dispăruți de acasă miercuri seara și găsiți în cursul zilei de ieri pe marginea Drumului Național 6, la aproximativ 8 kilometri de localitatea de domiciliu.

 

CITEȘTE ȘI: Doi fraţi de 3 şi 5 ani, dați dispăruți. În misiunea de căutare sunt angrenate forțe impresionante: peste 350 de persoane, câini polițiști și un elicopter

 

„În urma verificărilor efectuate de polițiști cu privire la situația celor doi frați dispăruți și găsiți în cursul zilei de ieri, 3 iunie, s-a stabilit că aceștia au plecat de la domiciliu după ce ar fi fost agresați fizic de tatăl lor. În acest caz, polițiștii s-au autosesizat și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor, efectuând cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru. Potrivit oamenilor legii, până în momentul de față, Poliția nu a mai fost sesizată cu privire la astfel de fapte în legătură cu cei doi minori.

 

Conform procedurilor legale, cei doi frați au fost preluați de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin. Copiii vor fi evaluați medical, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, și, în funcție de rezultate, coroborate cu anchetele sociale care vor fi făcute la domiciliu, vor fi dispuse măsuri conform competențelor instituționale.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available