Dotări moderne pentru studenții de la Reșița – echipamente IT de ultimă generație și mobilier smart într-un Centru de învățare la standarde europene [FOTO]

 

La Centrul Universitar UBB din Reșița a fost inaugurat astăzi Centrul de învățare „UBB – Real students’ dreams”, un spațiu cu dotări moderne realizat în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Educației.

 

Noul centru de învățare „UBB – Real students’ dreams” a fost amenajat în corpul A al Centrului Universitar UBB din Reșița. Spaţiile au fost mobilate smart şi dotate cu mijloace didactice moderne: laptop-uri, desktop-uri all in one, flipchart, table interactive, videoproiectoare, sistem videoconferință cu servicii cloud, multifuncțională A3 color, display interactiv, echipament didactic pentru evaluarea experimentală a deformațiilor și tensiunilor, înregistrator de putere și energie, cameră de termoviziune, analizator – Power analyzer, dar şi softuri de specialitate – Soft PIC Simulator IDE, Soft Matlab şi Simulink Classroom Licenses, IBM SPSS Statistics Base Authorized User, Project Online Professional for Students, Corel Drow. În perioada următoare, aceste dotări vor fi completate de un stand experimental didactic pentru acționări hidraulice, o imprimantă profesională 3D, un modul pentru studiul lămpilor fluorescente și LED utilizând interfața DALI ((Digital Addressable Lighting), un sistem audio şi tablete grafice.

 

„Centrul este o locaţie provocatoare care aşteaptă cadrele didactice, studenţii, angajatorii, reprezentanţii entităţilor publice şi private, reprezentanţii societăţii civile la manifestări ştiinţifice şi socio-culturale. În principal, noile spaţii amenajate au în vedere desfăşurarea activităţilor de sprijin – activități practice sau de laborator sub îndrumarea cadrelor didactice și a unor mentori studenți – oferite studenţilor din anul I pentru continuarea studiilor şi îmbunătățirea performanței educaționale, dar şi pentru creşterea capacității acestora de a depăşi situaţiile critice şi lacunele de cunoaştere din domeniul de studiu pentru care au optat”, transmit reprezentanții Centrului Universitar UBB din Reșița.

 

Bugetul pentru acest proiect a fost de 1.322.617 lei, iar finanțarea a fost asigurată de Ministerul Educaţiei prin Schema de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite