UPDATE. Operațiune de amploare a polițiștilor și procurilor de la Crimă Organizată. Sunt vizate grupări specializate în trafic de persoane și droguri

 

Peste 450 de percheziții domiciliare sunt în desfășurare în acest moment în întreaga țară, în cadrul unor acțiuni operative derulate de Poliția Română și DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate.

 

Acțiunile polițiștilor si procurilor DIICOT vizează grupări specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

 

„Pentru Poliția Română și DIICOT, investigarea în mod constant a infracțiunilor de trafic de persoane și de minori, precum și a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor”, informează Poliția Română.

 

În cadrul operațiunii realizate la nivel național, polițiștii și procurorii vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

 

Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

 

UPDATE, ora 13.58 

 

CITEȘTE AICI: Lovitură pe piața drogurilor și a țigărilor de contrabandă din Reșița și Bocșa. Zece persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite