Lovitură pe piața drogurilor și a țigărilor de contrabandă din Reșița și Bocșa. Zece persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin [VIDEO]

 

Operațiunea de astăzi a DIICOT a vizat, în Caraș-Severin, destructurarea unor grupuri infracționale organizate specializate în trafic de droguri de risc și de mare risc, respectiv contrabandă cu țigări, constituite și coordonate de același lider – un bărbat din orașul Bocșa.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin au efectuat, în această dimineață, șapte percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, la persoane suspectate de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc și de risc în vederea consumului propriu, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, precum și colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandã sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

 

Potrivit anchetatorilor, activitatea infracțională a început în cursul anului 2020, când mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, pe raza orașului Bocșa, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor. Cu ocazia cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că liderul acestui grup a mai constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

 

 

În ceea ce privește distribuția drogurilor de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine și comprimate ecstasy, anchetatorii au descoperit că acestea erau achiziționate în principal de pe raza județului Timiș, de la persoane cunoscute liderului grupării. Ulterior drogurile erau distribuite în Reșița și Bocșa. Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activități de prindere în flagrant, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile ecstasy.

 

Referitor la săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, țigaretele neaccizate erau achiziționate de la diferiți furnizori din județul Suceava, despre care anchetatorii spun că sunt membri ai unor grupări infracționale organizate care desfășurau activități infracționale la un nivel ridicat, grupări care își permiteau alimentarea mai multor piețe de desfacere. „Activitatea infracțională a fost structurată pe două paliere, respectiv, un segment de aprovizionare, format din persoane de pe raza județului Suceava, și un segment de distribuție reprezentat din persoane de pe raza județului Caraş-Severin. Ţigaretele neaccizate erau distribuite pe piața neagră din zona orașului Bocsa, piață pe care liderul grupului a activat în urmă cu mai mulți ani. În urma monitorizării acestor activități infracționale, au fost realizate mai multe acțiuni operative în urma cărora au fost confiscate peste 62 baxuri de țigarete provenite din contrabandă”, precizează DIICOT.

 

La sediul DIICOT Caraș-Severin, au fost conduse, în vederea audierii, zece persoane.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite