Ion Mocioalcă, sarcină de partid să facă echipă cu Florin Cîțu

 

Social-democratul Ion Mocioalcă a fost ales astăzi, la propunerea PSD, secretar al Senatului, funcție pe care a deținut-o și în prima sesiune parlamentară din actuala legislatură.

 

Biroul Permanent al Senatului are de astăzi patru noi membri din partea PSD: Paul Stănescu și Robert Marius Cazanciuc – vicepreședinți, Ion Mocioalcă – secretar, Marius-Alexandru Dunca – chestor.

 

Senatorul PSD de Caraș-Severin revine astfel pe funcția ocupată imediat după alegerile din 2020, în prima sesiune parlamentară din noua legislatură. Dacă atunci a trebuit să facă echipă cu un președinte de Senat provenit de la USR, Anca Dragu, susținută de coaliția PNL-USR-UDMR, de această dată Mocioalcă îl va avea ca șef al camerei superioare a Parlamentului pe președintele PNL Florin Cîțu. Cei doi se află mai nou de aceeași parte a baricadei politice din Parlament, în cadrul coaliției PSD-PNL-UDMR.

 

CITEȘTE ȘI: Liderul PSD Marcel Ciolacu, ales președinte al Camerei Deputaților. UPDATE: Liderul PNL Florin Cîțu – ales și el președinte, la Senat

 

Ion Mocioalcă este la al șaselea mandat de parlamentar de Caraș-Severin, pe care l-a prins ca urmare a trecerii în ultimul moment de la PRO România la PSD, a cărui conducere centrală l-a pus peste noapte în capul listei de candidați social-democrați din Caraș-Severin la alegerile pentru Senat din 2020. Mocioalcă i-a luat astfel locul lui Ioan Crina, cel care câștigase scrutinul intern din Organizația PSD Caraș-Severin în momentul stabilirii listei de candidați pentru alegerile parlamentare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite