Dotări noi la ISU Semenic pentru creșterea capacității de intervenție la inundații

 

Un nou lot de echipamente de intervenție a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic” al județului Caraș-Severin, achiziția fiind realizată în cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, care dispune de un buget de 1,5 milioane de euro.

 

Pompierii cărășeni au primit zilele trecute mai multe echipamente de intervenție în caz de inundații. „Mai precis, câte 5 motopompe și electropompe pentru evacuare ape murdare, 5 generatoare electrice, 5 proiectoare cu rolele prelungitor aferente, precum și 200 de furtunuri de refulare a apei și 10 canistre pentru carburant. Toate acestea au fost achiziționate cu scopul îmbunătățirii capacității de reacție a personalului inspectoratului nostru în cazul manifestării riscului «Inundații»”, informează reprezentanții ISU „Semenic”.

 

Achiziția s-a realizat în cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, care are drept scop prevenirea și intervenția optimă în zona transfrontalieră româno-sârbă, județele Caraș-Severin, Timiș și Districtul Banatul de Sud din Serbia, în caz de dezastre naturale: inundații, viscole, cutremure.

 

CITEȘTE ȘI: 1,5 milioane de euro pentru situațiile de urgență din Banat

 

Proiectul beneficiază de o finanțare de 1,5 milioane de euro prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia și este implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în calitate de lider de proiect, alături de ISU „Semenic”, Primăria orașului Vârșeț și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite