Două proiecte importante pentru comuna Forotic, deblocate de primarul Alexandru Sporea

 

Conducerea Primăriei Forotic a reușit să deblocheze două investiții lăsate în aer în perioada fostei administrații – reabilitarea și modernizarea Școlii din Surducu Mare și a Căminului Cultural din Comorâște.

 

Un contract semnat în decembrie 2016 și suspendat după trei ani din lipsă de fonduri și-a găsit din nou surse de finanțare, ca urmare a demersurilor făcute de primarul Alexandru Sporea. Drept urmare, anunță acesta, zilele trecute au început lucrările la Școala Primară cu Grădiniță din Surdu Mare, astfel încât elevii vor începe noul an școlar într-o clădire modernă.

 

Este un proiect finanțat prin PNDL 1, pentru care, spune Sporea, „Guvernul și-a respectat promisiunea de plată, dar Consiliul Local – nu. Consecință care a atras după sine sistarea lucrărilor. O cofinanțare mare pentru bugetul primăriei noastre, sumă care dacă s-ar fi plătit eșalonat elevii beneficiau de o școală nouă”.

 

Într-o recentă ședință de Guvern, a fost aprobată suplimentarea sumei pentru lucrările de la școala din Surducu Mare, cu 358.128 lei. „Am găsit cooperare și bună înțelegere pentru nevoile comunei, am prezentat clar bugetul și devizul de lucrări, iar suplimentarea sumei a fost aprobată în ședința de Guvern. Am reușit să obțin fondurile necesare în circa 6 luni și finalizăm lucrarea în 10-11 luni de la începerea mandatului, până la începerea noului an școlar”, subliniază Alexandru Sporea.

 

 

Primarul comunei Forotic aduce o veste bună și concetățenilor săi din satul Comorâște: „Cu pași mici ne îndreptăm spre realizarea unui mare proiect, Căminul Cultural! După încercări nereușite, multă muncă și notificări de chemare in judecată, am primit proiectul Căminului Cultural de la Comorâște refăcut. Din păcate, modificări majore la structură nu am reușit face, deși consider necesară o bucătărie utilată. Am depus toate documentele și sper să ne apucăm de treabă cât mai repede”.

 

În acest din urmă caz, explică primarul, o firmă din București (Dunărea Solar SRL) nu a respectat clauzele contractuale asumate în aprilie 2018 privind „Elaborare Tema de proiectare, Nota conceptuală și Studiu de fezabilitate/ documentație de avizare a lucrărilor de intervenții și deviz general pentru «Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural, Comuna Forotic, Sat Comorâște, nr. 79»”. În documentația realizată de prestatorul de servicii au fost semnalate neregularități de către specialiști din cadrul Consiliului Județean, nefiind întrunitate condițiile eliberării autorizației de construire. Ulterior, documentația a fost refăcută, dar tot prost, fără remedierea deficiențelor. S-a ajuns, astfel, în faza notificărilor între părți și în pragul rezilierii contractului, însă în cele din urmă diferendul s-a rezolvat. Firma din București a predat zilele acestea noul proiect tehnic, a anunțat ieri primarul Alexandru Sporea. Astfel că impasul în care intrase investiția din Comorâște a fost depășit.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite