Drum expres sau autostradă prin Caraș-Severin? Firme din România și Turcia vor face SF-urile pentru șoseaua de mare viteză Filiași – Caransebeș – Lugoj  

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat astăzi câștigătorii pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) necesare construcției a două din cele patru loturi ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, care va trece și prin Caraș-Severin.

 

Cele două loturi ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj pentru care au fost desemnate firmele ce vor elabora studiile de fezabilitate necesare construcției sunt lotul 2 Drobeta Turnu-Severin – Domașnea (65 de kilometri) și lotul 4 Caransebeș – Lugoj (50 de kilometri). Contractul ce vizează sectorul Drobeta Turnu-Severin – Domașnea a fost atribuit unei asocieri de cinci firme înregistrate în România: EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL S.A.S. – PRIMACONS GROUP SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – ECO GEODRUM SRL și are o valoare estimată de 35.780.000 de lei (fără TVA). Celălalt contract, pentru sectorul Caransebeș – Lugoj, a fost atribuit unei firme din Turcia – INPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ – și are o valoare de 12.110.000 lei (fără TVA).

 

„Ambele contracte sunt finanțate prin Programul Transporturi. Primul are o durată de derulare de 28 de luni, din care 26 de luni sunt alocate doar pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. Pentru derularea celui de-al doilea contract sunt alocate 20 de luni, din care 18 pentru Studiul de Fezabilitate”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, contractele pot fi semnate în zece zile, dacă nu vor fi depuse contestații: „Semnarea ambelor contracte va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. Prin aceste Studii de Fezabilitate se va stabili inclusiv dacă profilul drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, în lungime totală de 230 de kilometri, va fi de drum expres sau de autostradă”.

 

Sursă foto: Cristian Pistol

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite