E oficial, la Bocșa sunt alegeri parțiale pe 27 iunie

 

În şedinţa Executivului de astăzi, 19 mai 2021, a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca alegerile locale parţiale pentru primari şi un consiliu local să se desfăşoare în data de 27 iunie 2021, actul normativ urmând a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. 

 

În cadrul aceleiaşi şedinţe, a fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parţiale. Conform prevederilor hotărârii, perioada electorală va începe în data de 23 mai 2021, candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie 2021, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie 2021.

 

Totodată, au fost adoptate Hotărârea de Guvern privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale parţiale, prin care sunt delimitate atribuţiile instituţiilor implicate în organizarea acestui procesul electoral, şi Hotărârea de Guvern privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale parţiale.

 

Cele trei hotărâri vor fi transmise Autorității Electorale Permanente, care va da propriile reglementări ce vor intra în vigoare la data de 23 mai 2021.

 

Din lista cuprinzând circumscripţiile electorale în care se organizează alegeri locale parţiale în data de 27 iunie 2021 rezultă că la Bocșa va fi Circumscripția electorală nr 9.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available