Primăria Reșița investește în educație: 3.000.000 de euro pentru digitalizarea unităților de învățământ din municipiu

 

Primăria Reșița a câștigat un proiect cu finanțare din fonduri europene prin care toate unitățile de învățământ din municipiu vor fi dotate cu echipamente IT, elevii vor primi tablete, iar cadrele didactice, laptopuri.

 

Echipamente IT în valoare de peste 3.000.000 de euro vor ajunge, în perioada următoare, în unitățile de învățământ și la elevii și dascălii din Reșița. Acestea vor fi achiziționate în cadrul unui proiect derulat de Primăria din Reșița ce are drept obiectiv îmbunătățirea infrastructurii TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor) în domeniul e-educație. Este vorba despre 7.255 de tablete de uz școlar pentru elevi și 534 de laptopuri pentru cadrele didactice, iar pentru dotarea unităților de învățământ: 534 de camere web, 534 de tablete grafice, 100 de table interactive și 299 de Smartboard clase curs.

 

„Acest proiect, împreună cu restul finanțărilor obținute, dar și facilitățile oferite de municipalitate pentru elevi transformă Reșița într-un etalon al investițiilor dedicate sistemului de învățământ local”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

 

Proiectul, în valoare totală de 3.137.697 euro (15.160.723 de lei), este finanțat prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite