„Ei sunt eroii noștri”. Jandarmii cărășeni, alături de copiii de la Centrul „Primăvara” din Reșița

 

Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița au avut parte de o mulțime de surprize din partea jandarmilor cărășeni: demonstrații de apărare și atac, plimbări cu autoutilitarele și ATV-urile jandarmilor, exerciții demonstrative cu câinii de intervenție.

 

În cadrul proiectului „Ei sunt eroii noștri”, Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin i-a avut oaspeți pe elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița. Este vorba despre copii cu nevoi speciale cărora jandarmii le-au prezentat demonstrații de apărare împotriva răufăcătorilor și le-au oferit ocazia să încerce mașinile și ATV-urile folosite în timpul misiunilor. Momentul cel mai îndrăgit a fost, așa cum era de așteptat, exercițiul la care au participat trei câini de serviciu. Ziua s-a încheiat cu o excursie la Cascada Bigăr, unde maestrul bucătar Marian Popovici i-a așteptat pe copii și pe părinții acestora cu masa de prânz, din meniu nelipsind felul preferat al celor mici: desertul.

 

„Să mergi, să vorbești, să te miști în voie, să fii ca toți ceilalți sunt lucruri normale, pe care nu le asociem cu putere, curaj, voință. Pentru copiii cu nevoi speciale însă, aceste lucruri normale sunt, uneori, adevărate miracole. Pentru familiile lor, viața ajunge să fie privită ca un șir de miracole, care le oferă forța să meargă, uneori mai senini decat noi ceilalți, mai departe. La finalul acestei zile pline de bucurie sinceră și zâmbete largi, am învățat că, de fapt, ei sunt eroii noștri. Pentru că ei au învățat să recunoască miracolele în lucrurile normale care se întâmplă în fiecare zi, dar cu care noi suntem prea obișnuiți încât să le mai vedem. Mulțumim, copii, pentru că, prin ochii voștri, ne faceți să vedem această lume cu adevărat mai frumoasă!”, transmit reprezentanții IJJ Caraș-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite