Salvator din pasiune. ISU „Semenic” demarează campania de recrutare a pompierilor voluntari

 

Cărășenii cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care doresc să se antreneze și să participe la misiuni de salvare alături de pompierii militari, sunt așteptați, începând de luni, 7 iunie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic” din Reșița, pentru a se înscrie în campania de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”.

 

Inițiată în 2016 și reluată acum, după o pauză de un an, generată de pandemie, campania „Salvator din pasiune” este cel mai amplu program de voluntariat derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. La nivelul județului Caraș-Severin, în ultimii cinci ani, zeci de voluntari s-au alăturat salvatorilor profesioniști de la ISU „Semenic”, au învățat și au participat la misiuni, în special în cadrul echipajelor SMURD.

 

În perioada 7 iunie-15 iulie, la sediul din Reșița al Inspectoratului pentru Situații de Urgență va avea loc o nouă etapă de recrutare a voluntarilor. „Îi așteptăm cu nerăbdare și interes pe toți cei care au dorința de a salva, care au curaj și doresc să-și pună calitățile în slujba oamenilor și a comunității. Ei vor avea posibilitatea de a activa în cadrul echipajelor SMURD sau a altor echipaje ale pompierilor, ca membri ai acestora și de a cunoaște profesioniștii, de a lucra cu ei și alături de ei, de a cunoaște oameni și situații noi, de a deveni salvatori. Dosarele de înscriere se pot depune la sediul Inspectoratului începând din data de 7 iunie și până pe data pe 15 iulie”,  transmit reprezentanții ISU „Semenic”.

 

 

Se pot înscrie în campania „Salvator din pasiune” persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, sunt apte din punct de vedere medical, nu au fost condamnate pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție și nu au pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru situații de urgență. Voluntarilor li se va asigura participarea la cursuri de pregătire – introductiv și prim ajutor de bază –, iar după absolvirea acestora şi efectuarea numărului minim de ore prevăzut pentru fiecare clasă de voluntariat, vor putea participa la misiuni de intervenție alături de echipajele pompierilor militari.

 

Toate informațiile referitoare la campania de recrutare sunt disponibile la pe site-ul www.isusemenic.ro.

 

 

Sursă foto: ISU Semenic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available