Elevii din Caraș-Severin au chiulit pe capete la simularea examenului de Bacalaureat. Prezența la prima probă scrisă a fost de 68%

 

Elevii claselor terminale de liceu au susținut astăzi simularea primei probe scrise a examenului de Bacalaureat: Limba și literatura română. În Caraș-Severin, examenul s-a desfășurat fără incidente, dar și fără… o treime dintre elevii înscriși la această probă.

 

Simularea examenului național de Bacalaureat 2023 se desfășoară în perioada 27 martie – 6 aprilie, astăzi având loc prima probă scrisă, la disciplina Limba și literatura română. În Caraș-Severin erau așteptați, în cele 27 de centre de examen, 2.032 de elevi de clasa a XII-a și a XII-a, însă doar 1.392 dintre aceștia s-au prezentat. „Avem 1.511 elevi înscriși în clasa a XII-a și 521 în clasa a XII-a. La prima probă au fost prezenți 1.359 de elevi de clasa a XII-a și 33 de clasa a XIII-a. Nu au fost înregistrate evenimente pe durata derulării examenului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Ion Moatăr.

 

Mâine, 28 martie, va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, pe 29 martie – proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 30 martie – Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 6 aprilie.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite