Expoziție de artă plastică și proiecție de filme documentare dedicate Reșiței, la aniversarea a 249 de ani de industrie

Vineri, 3 iulie, se vor împlini 249 de ani de industrie reșițeană (1771-2020). Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița (UEMR), Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița derulează o serie de manifestări aniversare.

În perioada 22 mai – 1 iulie, pentru cei care iubesc istoria Reșiței, în mediul online s-a desfășurat un concurs constând în 60 de întrebări formulate de prof. univ. dr. Gheorghe Popovici.

În preambulul împlinirii celor 249 de ani, în această seară, în organizarea curatorului Muzeului Cineastului Amator, Andrei Bălbărău, se va realiza în curtea UEMR, începând cu ora 21.30, o proiecție de filme documentare dedicate Reșiței.

„În vederea asigurării sănătății tuturor participanților, vor fi luate măsurile necesare conform regulilor stabilite pentru evenimentele/acțiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, purtarea măștii de protecție fiind obligatorie pe tot parcursul evenimentului”, precizează Biroul de presă al UEMR.

Vineri, 3 iulie, cu începere de la 16.30, în curtea Bibliotecii Germane „Alexander Tietz” din Reșița se vor anunța câștigătorii concursului online „Reșița 249”. Cu același prilej vor avea loc vernisajul expoziției de artă plastică „Timp și contratimp” și un miniconcert cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea organistului Josef Gerstenengst.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite