Folkul deschide Poiana Lupului! Cu o săptămână înaintea Festivalului Internațional de Jazz, la Gărâna va avea loc Semenic Fest

La Gărâna, muzica bună va răsuna și anul aceasta, în ciuda restricțiilor de tot felul impuse de pandemia COVID-19. După fanii jazz-ului, a venit rândul celor ai muzicii folk să primească vești bune: nici festivalul de folk organizat, în fiecare vară, în Poiana Lupului nu a fost anulat! Acesta se va desfășura în condiții speciale.

Iubitorii muzicii folk sunt așteptați în zilele de 1 și 2 august, la Gărâna, unde va avea loc o nouă ediție a Semenic Fest. Pe scena din Poiana Lupului vor urca, în cele două zile de festival, Mircea Baniciu, Maria Gheorghiu, Tatiana și Marius Ojog, Marius Matache & Berti Barbera, Mircea Vintilă, Magda Pușkaș & Rareș Suciu, Marius Bațu, Elven Bird. Evenimentul va fi prezentat de Roxana Morun.

Festival cu număr limitat de spectatori. Doar 420 de abonamente vor fi puse în vânzare

Ediția din acest an va fi organizată sub semnul pandemiei, cu număr limitat de spectatori și cu un set clar de reguli ce trebuie respectate. Despre ce este vorba am aflat de la Lora Körtvelyessy, reprezentantul Lupo Touring, care este organizatorul și gazda festivalului: „Pe scenă de la Gărana vor concerta formule de maximum 2 persoane. În ceea ce privește participanții, anul acesta suntem constrânși la un număr de 500 de persoane cu tot cu organizatori, artiști și cei ce se ocupa de buna funcționare a resortului de festival. Astfel, vom pune la vânzare doar 420 de abonamente, în mediul online. Deoarece suntem contorizați, anul acesta și copiii vor avea nevoie de bilet de intrare. De asemenea, pentru a evita înghesuiala de la intrare, fiecare bilet va avea un termen la care se face accesul în incinta festivalului. Locurile în incintă vor putea fi ocupate doar la indicațiile noastre și nu se pot forma grupuri mai mari de 10 persoane. Și, de asemenea, e obligatoriu să purtăm mască”. Organizatorii urmează să pună la punct ultimele detalii despre modul în care vor putea fi achiziționate abonamentele și le vor face publice.

Reguli stricte, din cauza restricțiilor impuse la nivel național

Reprezentanții Lupo Touring îi îndeamnă pe toți cei care vor veni la festival să respecte cu strictețe aceste reguli, dincolo de orice disconfort sau convingeri personale. „Că virusul provine de la lilieci sau nu, că a fost creat în laborator și scăpat intenționat sau nu, cert este că acesta există și îmbolnăvește! Că măsurile și normele în vigoare ne convin sau nu, că acestea ne protejează cu orice preț sau ne îndobitocesc ori ne limitează, cert este că, dacă dorim să ne desfășurăm activitatea, va trebui să ne supunem lor, pentru că nici un organ de control nu este interesat de convingerile personale ori de dezavantajele aduse de aceste limitări”, spune Lora Körtvelyessy.

Câteva zile mai târziu, în perioada 6-9 august, în aceeași locație, Poiana Lupului, va avea loc Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna, ajuns, anul acesta, la cea de-a 24-a ediție.

Sursă foto: arhivă FB

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Jazz de la Gărâna a fost reprogramat. Line-up reconfigurat, ediție 100% europeană!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite