Festivalul de Jazz de la Gărâna a fost reprogramat. Line-up reconfigurat, ediție 100% europeană!

În timp ce majoritatea festivalurilor mari, printre care Untold, Electric Castle, Jazz in the Park sau Neversea, au fost anulate anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, organizatorii Gărâna Jazz Festival nu au renunțat la evenimentul din Poiana Lupului. Acesta se va desfășura în condiții speciale, la începutul lunii august.

Programată, inițial, pentru perioada 9-12 iulie, ediția a 24-a a Festivalului de Jazz de la Gărâna a stat sub semnul incertitudinii, însă, în cele din urmă, organizatorii au anunțat, astăzi, că evenimentul nu va fi anulat, ci doar mutat o lună mai târziu, în perioada 6-9 august. Nu a fost schimbată doar perioada de desfășurare, ci și line-up-ul festivalului.

Soluții găsite în contextul restricțiilor de călătorie 

„Nu am renunțat nici o clipă să sperăm la reîntâlnirea noastră în această vară sub semnul jazzului, așa că am reconfigurat line-up-ul, astfel încât să vă propunem o ediție 100% europeană! Am invitat exclusiv muzicieni europeni, date fiind condițiile restrictive de călătorie din această perioadă. Gărâna Jazz Festival 2020 va găzdui personalități ale jazzului european cu contribuții remarcabile la evoluția jazzului mondial, precum și muzicieni din elita jazzului românesc. Unii dintre muzicieni au mai fost oaspeți ai festivalului, alții vor cânta pentru prima oară aici. Veți putea asculta cele mai noi compoziții ale lor, vă veți putea bucura de diversitatea stilistică a proiectelor și, de ce nu, vă puteți îndrăgosti de muzicieni la prima ascultare”, transmit organizatorii Gărâna Jazz Festival.

Până acum au confirmat participarea la Gărâna Jazz Festival trupe din Austria, Germania, Norvegia, Suedia, Elveția, Franța, Italia, Slovenia și, bineînțeles, România. Este vorba despre RYMDEN (Norvegia, Suedia), David Helbock Trio (Austria), Quadrivium – Markus Stockhausen & Jörg Brinkmann (foto, Germania), Vasko Atanasovski Adrabesa Quartet feat. Michel Godard (Slovenia, Italia, Franța), Edgar Knecht meets Frederik Köster (Germania), Nik Bärtsch’s RONIN (Elveția), iar din România: Marius Pop Band, Emi Drăgoi Group și Van Der Cris.

Organizatorii sunt în discuții și cu alte formații și artiști: Shri – The Letter (UK, Norvegia), Dhafer Youssef (Tunisia), Lars Danielsson – Liberetto III (Suedia, Franța), ADHD (Islanda), urmând să se revină cu actualizări ale programului Gărâna Jazz Festival 2020 în perioada următoare.

Concertele, doar pe scena din Poiana Lupului

Spre deosebire de ultimele ediții, când au avut loc concerte în mai multe locații, anul acesta concertele se vor desfășura pe o singură scenă, cea din Poiana Lupului.

Biletele vor fi puse în vânzare pe bilete.ro într-un număr limitat, conform restricțiilor actuale privind numărul de persoane care pot participa la un eveniment în aer liber. Vor exista doar abonamente pentru întreaga durată a festivalului, la prețul de 360 de lei.

Cei care au achiziționat deja abonamente trebuie să știe că acestea rămân valabile pentru perioada 6-9 august, iar în cazul în care nu pot participa anul acesta, există posibilitatea de a folosi biletul la ediția din 2021 sau de a primi de la bilete.ro un voucher valabil până la 31 decembrie 2021.

Gărâna Jazz Festival 2020 va fi prezentat de Bioclinica, cu sprijinul Ministerului Culturii, Consiliului Județean Caraș-Severin, Consiliului Județean Timiș, Primăriei Timișoara, Institutului Polonez și Centrului Cultural German din Timișoara.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available